|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

За привласнення чужого майна вісьмом жителям Бердичівщини загрожує кримінальна відповідальність

Категория: Криминал

alt

На початку лютого до поліції надійшло повідомлення від жителя смт Ружина про крадіжку господарчих інструментів з котельні школи у с. Заріччі Ружинської громади.

З’ясовуючи обставини події, правоохоронці встановили причетність до правопорушення раніше судимих 23-х та 29-річних жителів смт Ружина. Чоловіки у скоєному зізнались. У рамках кримінального провадження триває з’ясування всіх обставин.

За допомогою до поліцейських звернувся 27-річний бердичівлянин. Чоловік розповів, що за місцем проживання виявив відсутність мобільного телефону.
Працівники кримінальної поліції встановили причетність до правопорушення 53-річної місцевої жительки. У скоєному жінка зізналась та пояснила, що скористалася неуважністю господаря. Чужим телефоном розпорядилась на власний розсуд. Нині правоохоронці встановлюють місце знаходження викраденого гаджета.

Розшукали оперативники й причетних до крадіжки засобів захисту рослин із підприємства в Андрушівській територіальній громаді. Директор товариства звернулась до поліції із відповідною заявою та розповіла, що у складському приміщенні зникла продукція сільськогосподарського призначення.
Правоохоронці встановили причетність до кримінального діяння жителів Андрушівської громади, віком від 18-ти до 23-х років, двоє з них раніше судимі за аналогічні злочини. Молодики у скоєному зізналися, а викрадене встигли продати.

А дільничні розшукали правопорушника та викрадений мобільний телефон. На початку травня до поліції звернулась 30-річна бердичівлянка, яка розповіла, що після гостин у знайомих виявила відсутність гаджету. Правоохоронці встановили, що до події причетний 32-річний місцевий житель. У вчиненому він зізнався. Викрадений гаджет поліцейські у нього вилучили.

Нині слідчі Бердичівського райвідділу за процесуального керівництва окружної прокуратури усім фігурантам повідомили підозри у вчинених правопорушеннях, передбачених ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Відповідно до чинного законодавства підозрюваним загрожує кількарічне ув’язнення.

Бердичівський районний відділ поліції

Написал: kobra (21 мая 2022 07:54)
За крадіжки під час війни судитимуть уже дев’ятьох бердичівлян

Від 5 до 8 років ув’язнення загрожує за крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану, навіть якщо особа зазіхнула на чуже майно вперше у своєму житті.

Наразі у провадженні Бердичівського міськрайонного суду перебувають дев’ять кримінальних справ за фактами скоєння таємних викрадень чужих речей під час дії правового режиму воєнного стану. В усіх випадках обвинуваченими є жителі Бердичева.

Провадження щодо одного з них цими днями було призначено до розгляду по суті. Йдеться про викрадення тонометра вартістю близько однієї тисячі гривень із приміщення місцевої аптеки, що мало місце у квітні 2022 року. Скоєння злочину інкримінують 28-річному бердичівлянину, який має чотири судимості і щодо якого в суді перебувають іще три інших обвинувальних акти.

Про хід розгляду даного провадження будемо інформувати згодом, так само, як і про інші справи, пов’язані з крадіжками під час війни.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (22 мая 2022 07:37)
Поліція Житомирщини застерігає жителів області від переказів коштів незнайомцям

Упродовж двох днів травня до поліції через ошуканства звернулись до десятка жителів області. Через власну необачність вони збагатили шахраїв, щонайменше, на понад 60 тисяч гривень. Поліцейські встановлюють причетних до злочинів та закликають жителів області бути більш розсудливими.

Так, 18 травня до поліції звернулась 34-річна житомирянка, яка розповіла, що добу тому переказала 26 тисяч гривень невідомому, сподіваючись вирішити питання з продажем її будинку на півночі області. Як з’ясувалось, до жінки зателефонував невідомий, який назвався посадовцем місцевого органу влади та запропонував допомогу у прискоренні процедури оформлення нерухомості. У результаті заявниця переказала на чужі рахунки вказану ним суму і лише згодом зрозуміла, що її ошукали.

25-річна жителька Чуднівщини у сподіванні придбати автомобіль переказала майже 24 тисячі гривень незнайомцю, який розмістив оголошення про продаж на одному з інтернет-сайтів. За кілька днів зв’язок з продавцем обірвався й омріяного транспортного засобу жінка так і не побачила та звернулась до поліції.

19 травня про шахрайство повідомив 43-річний житомирянин. Чоловік знайшов оголошення про продаж військового спорядження в одному з мобільних месенджерів. Він на вимогу продавця переказав в якості передоплати понад 5 тисяч гривень. Утім очікуваного товару так і не отримав.

Нині у рамках кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 190 (Шахрайство) ККУ, поліцейські встановлюють причетних до правопорушень. Водночас правоохоронці закликають жителів області бути більш розсудливими та не переказувати кошти на чужі рахунки без вагомих підстав. Запам’ятайте:

- у разі здійснення онлайн-оплат, розміщення оголошень, збору коштів тощо не вказуйте одночасно банківські реквізити та телефонний номер, до якого «прив’язаний» рахунок;

- здійснюючи грошовий переказ, переконайтесь, що знаходитесь на захищеному сайті саме тієї фінансової установи, яка надає послуги. Не переходьте за невідомими посиланнями, наданими вам незнайомцями, для проведення оплати;

- намагайтеся не сплачувати наперед за товар, придбаний за допомогою мережі Інтернет. Скористайтеся послугами післяплати, або так званої «захищеної оплати», які пропонують транспортні компанії, торгівельні інтернет-майданчики та фінансові установи.

Будьте уважними, не дайте себе ошукати й не дозволяйте пройдисвітам збагатитися вашим коштом! Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим. Це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

© Головне управління Національної поліції в Житомирській області: https://zt.npu.gov.ua/news/policziya-zasterigaje/policziya-zhitomirshhini-zasterigaje-zhiteliv-oblasti-vid-perekaziv-koshtiv-neznajomczyam-200522/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (24 мая 2022 04:58)
Бердичівські поліцейські розшукали причетного до шахрайства

23.05.2022

Оперативники кримінальної поліції встановили місцезнаходження бердичівлянина, який напередодні обманом забрав у знайомої телефон. Триває розслідування кримінального провадження.

22 травня до Бердичівського районного відділу поліції звернулась 44-річна місцева жителька із повідомленням про ошуканство. Жінка розповіла, що декілька днів тому, знайомий попросив її телефон аби здійснити дзвінок. Коли телефон опинився у його руках, знайомець просто втік.

Оперативники кримінальної поліції встановили місцезнаходження 49-річного жителя райцентру, причетного до події. Чоловік у скоєному зізнався та розповів, що мобільний телефон знайомої він продав.

В рамках досудового розслідування, розпочатого за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) КК України, правоохоронці встановлюють всі обставини події та місце знаходження мобільного телефону заявниці.

Законодавством заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою карається штрафом, громадськими або виправними роботами чи обмеженням волі на строк до 3 років.

Бердичівський районний відділ поліції

© Головне управління Національної поліції в Житомирській області: https://zt.npu.gov.ua/news/novini-z-rajoniv/berdichivski-policzejski-rozshukali-prichetnogo-do-shaxrajstva/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (24 мая 2022 08:17)
👮🏻‍♂️Забезпечення правопорядку, тісна взаємодія із місцевими жителями, постійна присутність та контроль ситуації – щоденна робота дільничних офіцерів Бердичівського районного відділу поліції.

З початку року до Бердичівського районного відділу поліції надійшло 6413 повідомлень, 600 з них розглянуті відділом превентивної діяльності.
У 45 випадках дільничні встановили причетних

Серед розкритих злочинів: крадіжки, незаконний обіг наркотичних засобів, завдання тілесних ушкоджень та інші.

Упродовж 5 місяців на території міста Бердичева та району правоохоронці виявили та припинили 1410 адміністративних правопорушень. Більшість із них стосувалися порушень громадського порядку та антиалкогольного законодавства, були і дрібні крадіжки та хуліганства.

Також безпосередньо до дільничних офіцерів надійшло близько сотні повідомлень про насильство у сім’ях. Відтак після перевірки та припинення протиправних дій поліцейські оформили та направили до суду 80 адміністративних протоколів та винесли 46 термінових заборонних приписів.

На даний час на обліку Бердичівського районного відділу поліції перебуває 34 раніше судимих громадянина, з них 12 - під адміністративним наглядом.

Тривають й інші превентивні заходи.

#Поліція #Бердичів
17.05.22р.

Вчасно отримана інформація рятує життя! Підписатися на нас👇
❇️Telegram / ♻️Facebook / 🟢Instagram
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Комплектующие к с/х
производства

Добавил пігул
Апрель 19, 2024

нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024