|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У Житомирській обласній раді відбулась робоча нарада щодо передачі цілісних майнових комплексів закладів професійної (професійно-технічної) освіти

Категория: Область

У Житомирській обласній раді відбулась робоча нарада щодо передачі цілісних майнових комплексів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з державної у спільну власність територіальних громад, сіл, селищ, міст Житомирської області.

Нарада пройшла під головуванням заступника голови Житомирської обласної ради Володимира Ширми та заступника начальника Житомирської ОВА Юрія Денисовця. Участь у нараді взяли начальник Департаменту освіти і науки ОВА Наталія Осипович, керуючий справами виконавчого апарату Житомирської обласної ради Віктор Назар, керівники закладів професійно-технічної освіти Житомирської області.

Учасники наради розглянули питання про прийняття 11 закладів професійно-технічної освіти з державної у спільну власність територіальних громад, сіл, селищ, міст Житомирської області.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 18.07.2018 №516-р «Про передачу цілісних майнових комплексів державних професійно-технічних навчальних закладів у спільну власність територіальних громад Житомирської та Івано-Франківської областей», рішення Житомирської обласної ради від 10.09.2015 №1606 «Про надання згоди на передачу закладів та установ у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області», цілісний майновий комплекс державного навчального закладу «Бердичівське вище професійне училище», цілісний майновий комплекс Бердичівського професійного будівельного ліцею, цілісний майновий комплекс Любарського професійного ліцею можуть бути прийняті з державної у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області в особі Житомирської обласної ради. Учасники наради обговорили та визначили подальші дії щодо прийняття навчальних закладів професійної(професійно-технічної) освіти у комунальну власність.

На розгляд у Міністерство науки та освіти України вже подані документи щодо передачі у спільну власність територіальних громад, сіл, селищ, міст Житомирської області ще чотирьох закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Стосовно інших закладів професійної (професійно-технічної) освіти мають бути вирішені питання, що виникли в процесі реорганізації. Учасники наради обговорили проблеми, які виникли при підготовці звернення до Міністерства науки та освіти України.

Складність процесу передачі державних навчальних закладів викликана потребою зміни організаційно-правової форми навчальних закладів – з державного в комунальний, зміни їх засновників з Міністерства освіти і науки України на Житомирську обласну раду, проведення процедури передачі майна закладів із забезпеченням подальшого їх функціонування.

Володимир Ширма проінформував учасників наради про те, що згідно із Законом України про внесення змін до Закону України «Про професійну (професійно-технічну) освіту" щодо окремих аспектів підготовки кваліфікованих робітників в умовах воєнного стану та відновлення економіки, який був підписаний Президентом напередодні, заклад професійної (професійно-технічної) освіти немає права відмовити особі у прийнятті документів та у зарахуванні на навчання на умовах державного чи регіонального замовлення з підстави відсутності реєстрації місця проживання особи на території відповідної територіальної громади. Протягом 10 років припинення шляхом ліквідації чи реорганізації комунальних закладів професійної (професійно-технічної) освіти, які в установленому законодавством порядку були передані з державної власності у комунальну власність відповідно до статті 27 Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», здійснюються лише за попереднім погодженням з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері освіти і науки, та спільним представницьким органом сторони роботодавців на національному рівні.

Також учасники наради обговорили проблеми формування регіонального замовлення, набору студентів до закладів професійно-технічної освіти та роботу закладів у період воєнного стану.

«Підготовка кваліфікованих робітничих кадрів, в умовах воєнного стану, є запорукою відновлення країни,»- зазначив Володимир Ширма.

Матеріал zt.gov.ua



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

Скачать музыку в mp3
Добавил MillerM
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024