|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У Бердичеві за п’ять мільйонів миють метрову трубу

Категория: Другое

14 жовтня було оголошено тендер, в якому відразу виписали вимоги до техніки, якою має проводитись очистка. І якою ж "несподіванкою" стало те, що всі подібні машини має лише одна фірма, яка й зареєструвалась в якості учасника з мінімальним пониженням ціни.

У Бердичеві за п’ять мільйонів миють метрову трубу

Лише 22 вересня на сесії міської ради було прийнято рішення про виділення 5,3 мільйони гривень. Тоді міський голова говорив, що спеціальна відеокамера виявила забруднення цього колектора в деяких місцях на 40 – 60% і самостійно власним обладнанням почистити його неможливо.

У Бердичеві за п’ять мільйонів миють метрову трубу

14 жовтня було оголошено тендер, в якому відразу виписали вимоги до техніки, якою має проводитись очистка.

Учасник повинен мати:
- гідроочисну техніку (не менш ніж 3 од.) з параметрами:
• тиск насоса не менш ніж 60 МПа;
• витрати води не менш ніж 300 л/хв.
- мулосос (не менш ніж 3 од.) з параметрами:
• ємність не менше 5 м.куб;
• продуктивність одного не менше 1000 м.куб/год.
- гідравлічний пістолет на кожну гідроочисну техніку;
- набір насадок

І якою ж "несподіванкою" стало те, що всі подібні машини має лише одна фірма, яка й зареєструвалась в якості учасника з мінімальним пониженням ціни. Саме її, ТОВ «Пламбер», було визнано переможцем тендеру, а 28 жовтня укладено договір з МКП «Бердичівкомунсервіс».

З кошторису, який додавався до цього договору видно, що левову частку затрат (3,4 мільйони) складає вартість експлуатації машин і механізмів. А з довідки видно, що всі механізми це київське товариство орендує у Новоград-Волинських приватних підприємців. Лось Володимир Іванович, Лось Оксана Дмитрівна та Лось Наталія Дмитрівна є власниками спеціальних автомобілів.

Та й працівники, які сьогодні вже приступили до виконання робіт підтвердили, що приїхали вони у Бердичів з Новоград-Волинського. Чому напряму не укладається угода, а через київського посередника, можна лише здогадуватись.

Робота ця дійсно не дуже легка. В середину труби залазять двоє робітників, ідуть по ній, у відро збирають каміння та велике сміття, водою під тиском розбивають пісок та мулососом висмоктують його з труби у бочку. За день використовують 200 літрів дизпалива, як швидко почистять 2,5 кілометра колектора поки що не знають (за документами це має статись до 21 листопада). Кажуть, що тут (на початку вулиці Хмельницького) засміченість становить до 30%, а якщо буде 50 – 60%, то за день будуть проходити значно меншу відстань. Але вже й тут виявили з десяток несанкціонованих каналізаційних врізок у цей зливовий колектор.

Прочистку цього колектора потрібно було зробити вже давно, адже всі пам’ятають, яке море розливається при сильних зливах на зупинці біля базару. Та й річка забруднюється від цих несанкціонованих врізок до такого ступеню, що при колишньому міському голову навіть планували всю воду з цього колектора направляти на очисні споруди.

Але вартість робіт все одно виглядає захмарною. Шукаючи інформацію про ціни на подібні роботи, вдалось лише дізнатись, що кілька років тому прочистку 1 кілометра труби діаметром 400 мм небюджетний замовник робив за 100 тисяч гривень. Теж була спеціальна техніка, теж був високий відсоток замуленості...

В специфікацію тендеру вписані ще й послуги відеообстеження колектору, а судячи з інформації на сесії, воно було зроблене ще до укладання договору. Тобто, вже тоді, наперед знали, що саме ця фірма його має виграти. Туди ж включено і прочищення оглядових колодязів та зливоприймачів. А про що ж тоді щорічно звітував «Бердичівкомунсервіс», як не за це саме прочищення цих колодязів?

Одним словом, справа ця гарна, але довіри до наших комунальників після всіх їх тендерів, на жаль, залишається все менше і менше.

А, може, й дійсно, як закрили вже всі альтернативні телевізійні новини, закрили реєстри, ще й закрити «Прозоро» і тоді можна в цій мутній воді державних та комунальних замовлень стільки грошей відмити, що ні один мулосос не допоможе очистити її...

Ріо Бердичів



Що про це пишуть бердичівляни:

У Бердичеві за п’ять мільйонів миють метрову трубу
У Бердичеві за п’ять мільйонів миють метрову трубу
У Бердичеві за п’ять мільйонів миють метрову трубу
У Бердичеві за п’ять мільйонів миють метрову трубу
У Бердичеві за п’ять мільйонів миють метрову трубу
У Бердичеві за п’ять мільйонів миють метрову трубу


Матеріал zhitomir-online.com

Написал: kobra (11 ноября 2022 19:56)
УВАГА: у місті чистять зливову мережу. Може бути шумно!
11 Листопада, 2022

Шановні мешканці громади!

Ви, мабуть, вже встигли звернути увагу на шум, що останніми днями можна почути у місті – звуки, які чимось нагадують сирену. Доводимо до вашого відома, що з метою попередження підтоплення території міста дощовими та талими водами, виявлення незаконних врізок каналізаційних мереж до зливової мережі виконуються роботи з відновлення пропускної здатності зливової мережі міста методом гідродинамічного очищення.

Роботи проводитимуться на вулицях:

Б. Хмельницького;
пров. Тихому;
Молодогвардійській;
30-річчя Перемоги;
Толстого;
Сакко і Ванцетті;
Староміській;
Планується прочистити зливові колектори від піску, коріння та інших відходів за допомоги каналопромивальної машини, прочистити оглядові колодязі з відкачуванням мулу та осаду, обстежити стан внутрішньої поверхні трубопроводів на предмет наявності руйнувань та механічних пошкоджень.

На об’єктах працюють потужні мулососні та каналопромивальні машини, а також система для огляду внутрішньої поверхні трубопроводів.

Орієнтовний термін завершення робіт – кінець листопада.

Просимо з розумінням поставитися до тимчасових незручностей!

https://berdychiv-rada.gov.ua/2022/11
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Как найти надежную клинику для
сдачи анализов на пролактин?

Добавил Marta24
Апрель 19, 2024

Светильник
Добавил Салютин Александр
Апрель 19, 2024

Ищу компанию для доставки
посылок из Казахстана в
Украину

Добавил Nagibator
Апрель 19, 2024

Выбираю холодильник Indesit
Добавил LILUSA
Апрель 18, 2024

Обложка
Добавил CheBuratinio
Апрель 18, 2024