|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

До уваги жителів Житомирщини: нині призупинено збір заявок для отримання міжнародної грошової допомоги

Категория: Власть

alt

Поліція застерігає: публікації та посилання у соціальних мережах та чатах месенджерів щодо реєстрації та негайного отримання коштів від міжнародних організацій з високою вірогідністю можуть бути фейковими! Будьте обережними під час надання конфіденційних даних в онлайн-форматі та довіряйте інформації лише з офіційних джерел.

За останні дні поліцейські територіальних підрозділів зареєстрували кілька нових звернень жителів області про шахрайства, що пов’язані з їх намаганням отримати соціальні виплати. У результаті необачного розголошення конфіденційної інформації заявники втратили загалом понад 30 тисяч гривень.

До поліції звернулась 58-річна бердичівлянка, яка знайшла у соціальній мережі «Фейсбук» публікацію з посиланням на ресурс нібито українського банку, за яким одразу можна отримати соціальну допомогу. Вона внесла на фейковому сайті, що мав вигляд, схожий на банківську сторінку, особисті відомості та погодилася зі стороннім доступом до її електронного кабінету. У результаті отримала банківське сповіщення про відрахування 9 тисяч гривень з її кредитного рахунку.

Ще одна жителька Бердичівського району повірила, що приєдналася до офіційного телеграм-каналу державних послуг і також перейшла за наданим там посиланням. Сподіваючись отримати грошові виплати, вона втратила з рахунку майже тисячу гривень. Схожа ситуація сталася і з 63-річним жителем Звягельщини, який вважав, що спілкується з ботом державного банку. Чоловік втратив 8 тисяч гривень з пенсійної картки.

Ще у кількох випадках шахраї користувалися логотипами державних послуг «Дія» та «Є-підтримка» та створювали підроблені сайти. А полісяни переходили туди за наданими їм у чатах лінками, повіривши у реальність швидкого отримання коштів. Таким чином 39-річна житомирянка «подарувала» ошуканцям понад 6 тисяч гривень. А 46-річна жителька м. Коростеня не звернула уваги, що дозволила стороннім особам змінити пароль до її банківського електронного кабінету. Згодом виявила, що «оформила» кредит на понад 12 тисяч гривень.

Нині за всіма випадками тривають відповідні перевірки.

Водночас поліцейські застерігають полісян від необачного розголошення особистих відомостей невідомим особам та на сторонніх ресурсах.

Запам’ятайте: державні та міжнародні громадські організації не поширюють сторонніх посилань у соціальних мережах чи месенджерах. Ви можете спілкуватися з представниками таких установ чи сервісів, якщо особисто здійснювали перехід на інші ресурси через їх офіційний сайт. Інші пропозиції, навіть від знайомих, розцінюйте як недостовірну та небезпечну інформацію, що може призвести до фінансових втрат.

Пам’ятайте, що назва чату у месенджері, що схожа на офіційну, ще не свідчить про його справжність. Якщо ви перейшли у нього з оголошення у соціальній мережі чи за іншим стороннім посиланням, висока ймовірність, що ви спілкуєтеся з шахраями.

Важливо! Нині (станом на 15 листопада 2022 року) офіційно призупинено збір заявок для отримання міжнародної грошової допомоги. Водночас, якщо ви раніше реєструвалися на офіційному сайті Мінсоцполітики «Є допомога», саме там можете перевірити статус заявки (https://aid.edopomoga.gov.ua/). Переходити за додатковими посиланнями, вводити відомості про банківські рахунки для цього не потрібно.

до уваги жителів житомирщини: нині призупинено збір заявок для отримання міжнародної грошової допомоги

Інформацію про надання гуманітарної допомоги, у тому числі й грошової, пенсійних та соціальних виплат тощо можна дізнаватися на офіційному вебсайті Міністерства соціальної політики України (https://www.msp.gov.ua/).

до уваги жителів житомирщини: нині призупинено збір заявок для отримання міжнародної грошової допомоги

Під час оформлення електронних заяв та інших документів, пов’язаних із зазначенням особистої інформації, звертайте увагу, чи знаходитеся ви на офіційному та захищеному Інтернет-ресурсі (його адреса повинна починатися з https://, у деяких браузерах також стоїть піктограма «замок», «щит» тощо).

Не встановлюйте на свої комп’ютери, телефони чи інші гаджети стороннє програмне забезпечення, яке вам пропонують невідомі особи для нібито отримання соціальної допомоги.

У разі сумнівів або підозр, що вас намагаються ошукати, порадьтеся з рідними або фахівцями з кібербезпеки. Будьте розсудливими та обережними!

Відділ комунікації поліції Житомирської області



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Диабет.
Добавил sordly86
Март 29, 2024

Купить вкусный бенто торт
Добавил Vafla
Март 29, 2024

Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024