|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

За вирішенням проблем – до міського голови: Сергій Орлюк провів особистий прийом громадян

Категория: Город

Зрізати два дерева, допомогти привести до належного стану територію біля смітника, благоустроїти подвір’я на Червоній, прибрати безпритульного пса зі сходового майданчика, посприяти в отриманні житла… Із цими та іншими проблемами розбирався протягом першої половини середи 03 квітня Бердичівський міський голова на особистому прийомі.

Іноді люди хотіли бути проінформованими одразу з кількох питань. З приводу ремонту доріг, припустимо. Коли, мовляв?.. Свого часу законом було дозволено оновлювати лише дороги (без тротуарів), інформував відвідувачів Сергій Орлюк. Причому, ремонт має бути лише поточний – не капітальний. Пройшла сесія, зазначив, було виділено кошти на ремонт доріг. Але до останнього йшли дощі – не в калюжу ж асфальт класти. Із початком сприятливої погоди комунальники беруться за роботу – он на проблемній Данилівській вже попрацювали. А ще, з-поміж інших, будуть вулиці Шевченка та Луппова, на яких планується до того, як оновити дорожнє покриття, замінити мережі. Вулиця Б. Хмельницького – теж у списку «кандидаток» на ремонт. Та й сам список доволі немалий.

Стосовно недобудов – вони у приватній власності, пояснив голова, і місцева влада, за законом, не має повноважень впливати на діяльність приватників.

Тих із громадян, котрі, перебуваючи у квартирних чергах, піднімали питання про отримання квартир, Сергій Орлюк інформував: раніше, будуючи багатоповерхівки, забудовники певну кількість житла передавали громаді. Нині пайову участь відмінено, а держава житло не будує. Разом із тим, свого часу, деяким мешканцям пропонували житло – в силу тих чи інших обставин ті відмовлялися.

Чи може місто посприяти у благоустрої території біля будинку, що відноситься до ОСББ? Відповідь Сергія Орлюка – місто може допомогти. Організувати, припустимо, вивіз сміття. Але те, що пов’язано з життєдіяльністю ОСББ – прерогатива самого ОСББ. Є голова, є правління, є, зрештою, загальні збори – на них подібні питання і вирішують.

Що робити з безпритульним собакою, котрий облюбував собі місце на сходовій клітині, що на 4-му поверсі, в одній з багатоповерхівок на вул. Руській?.. Як дістатися з маленькою дитиною на 5-й поверх?.. Заходів тут вживатиме МКП «Бердичівкомунсервіс» – Сергій Орлюк дав відповідне доручення.
alt alt
alt alt
alt alt
alt alt

Управління ЖКГ, у свою чергу, отримало доручення організувати підсипку та грейдерування біля будинку, що на Червоній, 47. Зі слів однієї з мешканок, нині там ситуація мало не критична: ні людині пройти, ні автівці заїхати. Люди готові допомогти комунальникам чим зможуть, але треба, щоби попрацювали фахівці.

У чоловіка є можливість пролікувати шанованого віку батька за кордоном. Необхідний пакет документів зібрано – не вистачає Акту встановлення факту здійснення догляду за батьком. Такий акт, роз’яснили відвідувачу, може скласти спеціальна профільна комісія при виконавчому комітеті міськради. Найближчим часом таку комісію буде створено, нею буде складено акт, про який іде мова, необхідний проєкт рішення винесуть на розгляд засідання виконавчого комітету, що теж має відбутися незабаром.
alt alt
alt alt
alt alt
alt

На вулиці Медичній розташовано будинок на 4-х власників. Одна з них скаржиться на іншу, що та, мовляв, не проживає у будинку і абсолютно не займається ані своєю частиною, ані прилеглою територією. Начебто, виставила на продаж і чекає на покупців. У результаті та частина будинку руйнується і «тягне» за собою частину, в якій мешкає жінка. Окрім того, обурюється відвідувачка, вона вимушена періодично приводити до ладу подвір’я – і своє, і те, за яке повинна була би відповідати сусідка. До сусідчиної оселі місцевим службам мати діло зась (знову таки, приватна власність), а ось щодо благоустрою території, то цим, згідно доручення Сергія Орлюка, займуться працівники муніципальної інспекції.

Зрізати два дерева просить від імені жителів будинку, що на Європейській, 112, одна з його мешканок. Дерево мало того, що доросло до 3-го поверху, то ще й нависає над дитячим майданчиком. За інформацією комунальників, з якими зв’язався міський голова, за вищезгаданою адресою вже були і члени профільної комісії, і екологи. Складено відповідні акти, і, начебто, вже є потрібний ордер – дерева зріжуть, чекати довго не доведеться.

За рештою питань, озвучених на прийомі, також було надано відповідні доручення, консультації та роз’яснення.

Матеріал berdychiv-rada.gov.ua



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Складські стелажі
Добавил ostin92
Апрель 25, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 25, 2024

Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024

Не знаю где записаться на
курсы немецкого языка

Добавил Sergey1826
Апрель 24, 2024