|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Депутати готуються до рекордної за кількістю проєктів рішень 47-ї сесії ( відео сесії)

Категория: Город

Рекордна за кількістю проєктів рішень чергова сесія Бердичівської міської ради – 47-ма – відбудеться вже завтра, 28 лютого. Проведено засідання всіх постійних депутатських комісій та Погоджувальної ради. Про те, як тривала підготовка, розповідає секретар міської ради Богдан Коляда.

Із п’яти комісій кворум, що дозволяв би приймати ті чи інші рішення, а не просто заслуховувати проєкти, зібрали три (одна з яких – з другого разу), інформує секретар міськради. Чимала частина з проєктів, винесених на розгляд депутатів, продовжує, стосуватиметься затвердження звіту виконання різного роду місцевих програм, такі самі численні групи складатимуть земельні питання та проєкти, пов’язані з комунальною власністю.

Болючим та надскладним, зі слів Богдана Коляди, є питання функціонування мережі навчальних закладів. Перш за все, зусилля спрямовано на те, аби зберегти всі діючі навчальні заклади, зекономити і гідно пройти цей період. Тому, звертає увагу, рано бити на сполох. Але ризик, на жаль, є.

За фактичними даними, сьогодні у дитсадках налічується близько 1,5 тисячі дітей, тоді як в минулому році вихованців було близько 3,5 тисяч. Тобто, питання з дошкільними закладами освіти стоїть не менш гостро. Багато дітей виїхали закордон з початком повномасштабної війни і досі не повернулись. Начальниця управління освіти та науки Валентина Адаменко озвучила: до квітня потрібно знайти кошти на вирішення ситуації, або визначити, на чому можна зекономити, інакше доведеться піднімати питання закриття шкіл.
alt alt
alt alt
alt alt
alt alt

Протягом 2021-2023 років Центр зайнятості надав для працевлаштування 600 робочих місць, понад 800 ФОПів по загальній чисельності зареєструвались у громаді, близько 10 тисяч осіб пройшли профорієнтаційне навчання.

Обговорили проєкт рішення про внесення змін до рішення міської ради щодо затвердження Програми розвитку ЖКГ та благоустрою (зі змінами). Стикнулися з одним не надто приємним моментом – необхідно виділити 81 500 грн для МКП «Бердичівкомунсервіс» на відшкодування матеріальної шкоди, завданої ДТП. Звідси секретар міськради робить висновок: якщо не доглядати за дорогами та не дбати про їх належний стан, кількість таких ситуацій і звернень тільки зростатиме.

На Погоджувальній раді виникла пропозиція зняти з розгляду проєкт рішення про передачу в оренду земельної ділянки, через яку власники іншого майна можуть не мати доступу до нього. Пропозицію підтримали, вирішили зібрати всі сторони разом та довивчити питання. Також зняли на доопрацювання проєкт про надання дозволу на безоплатну передачу основних засобів та матеріальних активів, оскільки також було звернення від військової частини на отримання відповідних речей. Вирішили вивчити питання детальніше: дізнатись, чи забезпечені ними всі міські установи у повному обсязі, щоб ми могли передати їх військовим.
alt alt
alt alt
alt alt
alt alt
alt alt

Багато обговорень точились навколо питання про надання дозволу на продаж та проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, на якій розташований об’єкт нерухомого майна, що є власністю ТОВ Торгівельна компанія «Полісся-Продукт». Думки розділились. Одні депутати були переконані, що спочатку об’єкт потрібно добудувати, а тоді продавати. Інші вказували на те, що був укладений договір на приміщення, яке там знаходиться, і договір цей продовжували кілька разів. Його умови по об’єкту, який там знаходиться, не виконувались, відповідно, виникало питання, як можна наразі торкатися теми землі.

При розгляді трьох проєктів рішення – про надання дозволу на продаж та проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, на якій розташований об’єкт нерухомого майна, про передачу земельної ділянки в оренду та припинення договору оренди та передачу в оренду земельної ділянки за окремою адресою – виникли різні думки через те, що за дотичними до цієї землі об’єктами відкрито кримінальне провадження.

Дострокове припинення повноважень однієї з депутатів Бердичівської міської ради теж було серед найбільш обговорюваних. Колізія виникла у тому, що депутат вже виконує свої обов’язки в іншій раді. Секретар міськради надсилатиме лист до ЦВК для отримання відповіді щодо подальших кроків для вирішення ситуації.
alt alt
alt alt
alt alt

Одним із додаткових питань стало утворення Наглядової ради КНП «Бердичівська міська лікарня». Спостережні ради КНП будуть розформовані, натомість створені Наглядові, згідно з Постановою Кабміну. Для цього потрібно почати формування конкурсної комісії для проведення конкурсу на заповнення посад членів наглядової ради та її першого складу.

Розглянули на комісіях також ряд технічних питань, серед яких «Про встановлення електричних сирен оповіщення» та «Про внесення змін до договору про права та обов’язки сторін».

Останнє хоч і технічне, але дасть можливість підприємствам виконати зобов’язання, договори, проєкти, а місту – отримати очікувані три квартири, які, по завершенню робіт, мають передати громаді. Також до технічних відноситься проєкт «Про затвердження переліку об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації».

Підготовка до сесії триває, зазначає Богдан Коляда. Про те, як спрацювали депутати 28 лютого, секретар міськради обіцяє інформувати окремо.

Матеріал berdychiv-rada.gov.ua

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024