|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Міський етап конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика визначив переможців

Категория: Культура

Міський етап конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика визначив переможців8 учнів навчально-виховного комплексу № 4 стали призерами міського етапу конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Найменша з них, четверокласниця Інна Соколова, посіла перше місце і поїде на обласний тур.

 

Інна Соколова, учениця 4 класу: "Я з дитинства вивчаю рідну мову. Вважаю, що без неї людини немає. Я дуже люблю свою милозвучну та барвисту мову. У майбутньому мрію стати вчителем української мови”.

 

Її вчителька Олена Бакало говорить: до конкурсу готувалися всі разом: учні, батьки та вчителі.

 

Олена Бакало, вчитель початкових класів: “І коли ми бачимо такий вогник в очах дітей, ми намагаємося зробити все можливе, щоб не втратити цього бажання, цього вогника. Бажання дітей вчитися та щоденна копітка праця вчителя призводять до успіхів. Я б хотіла ще подякувати батькам учнів молодших класів. Адже їхня допомога і підтримка — це запорука майбутніх успіхів”.

 

Цьогоріч у міському етапі конкурсу знавців української мови взяли участь 230 бердичівських учнів. Найкращі результати показали школи № 17, 10, 15, 6, 5,1 та гімназія № 2. 50 конкурсантів стали призерами. 10 з них посіли перші місця.

Вихованки Оксани Степанченко з НВК № 4 також досягли хороших висот. другі та треті місця — це високий показник, вважає вчителька. А конкурс, каже вона — це справжнє свято у школі.

 

Оксана Степанченко, вчитель української мови: “Цим святом ми відкриваємо тиждень української мови у школі, де беруть участь майже всі класи та педагоги. У нас є хороші здобутки і у міському етапі конкурсу. Кожного року є переможці. І цього року майже кожний вчитель української мови має вихованців, які перемогли у конкурсі”.

 

Учениці Оксани Степанченко вдячні їй за знання української мови. Вчителька надихає їх на поетичну творчість.

Катерина Бугайчук, учениця 9 класу: “Мої успіхи — це перш за все успіхи моєї школи, мого вчителя. Мій вчитель — Оксана Сергіївна Степанченко. Вона веде мене з п’ятого класу. І я їй дуже вдячна”.

Надія Литвиненко, учениця 9 класу: “Я люблю українську мову, мою Україну. Вірю у світле майбутнє моєї держави. Я з початкових класів пишу вірші. Свої почуття втілюю в них. Моя вчителька допомагає мені в цьому”.

 

Цікавими та різноманітними були конкурсні завдання, та найбільше запам’яталися творчі, розказують школярки, вихованки вчителів Валентини Литвиненко та Лариси Данчук.

 

Наталія Столяр, учениця 7 класу: “Мені найбільше подобаються творчі завдання. Усі важливі і цікаві. Але найкращі — творчі”.

Катерина Савенко, учениця 10 класу: “Найскладнішим було написати твір, тому що він великий за обсягом. І дуже важливо вміти викладати свої думки і підтверджувати їх фактами”.

 

Конкурс знавців української мови імені Петра Яцика має особливе значення, говорять вчителі. Адже він збагачує школярів новими знаннями про рідну мову.

 

Валентина Литвиненко, вчитель української мови: “Це ще один шанс для школярів проявити себе, реалізувати свої творчі можливості та здібності. Ще один шанс показати, хто ти є: сіра мишка або обдарована особистість. Вчителі — це люди, які виховують цих зірочок, які здатні зробити з них великих людей у майбутньому”.

Лариса Данчук, вчитель української мови: “Значення та важливість цього конкурсу надзвичайні. Діти переконалися в тому, якої праці потребує вивчення мови. Моя учениця сказала, що підготовка до конкурсу була серйозною, а знати треба багато, щоб чогось досягти”.

 

Вивчати рідну мову, впевнені конкурсантки, потрібно все життя. Її краса та багатство — невичерпні, кажуть вони.

 

Анастасія Брюханова, учениця 8 класу: “З раннього дитинства я намагаюсь спілкуватися українською. Вона стала для мене рідною. У дитячому садочку колись усі дивувалися, що я одна розмовляла українською. Мені подобається її вивчати. Вважаю, що ми повинні берегти українську мову для наступних поколінь, як зберегли її для нас наші пращури”.

Наталія Сидорчук, учениця 11 класу: “Знання рідної мови є ознакою культурної, інтелігентної людини. Сьогодні, будуючи нову українську державу, ми всі повинні знати досконало свою мову і цінувати її. Бо це є ознакою громадянина, патріота держави. Це є цінною якістю, коли людина говорить правильно, гарно та може оцінювати свої думки та навколишній світ”.

 

 
Автор: Вікторія Кучерява
Камера: Віталій Сінєльніков
 
Матеріал взято з ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Бильярдный зал
Добавил friza
Апрель 25, 2024

Складські стелажі
Добавил ostin92
Апрель 25, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 25, 2024

Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024