|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Смітнику поруч із дитячим майданчиком не бути — вирішили мешканці будинку по вулиці Шевченка, 25-а

Категория: Город

Смітнику поруч із дитячим майданчиком не бути — вирішили мешканці будинку по вулиці Шевченка, 25-аТут — дитячий майданчик. Гуляють малюки, поруч — батьки, які хочуть відпочивати на свіжому повітрі. Тут, за 5-6 метрів, будують ще один майданчик, контейнерний, - для сміття.

20 років мешканці будинку № 25-а по вулиці Шевченка воюють проти розташування сміттєвого звалища навпроти місця для відпочинку дітей. Кажуть: їхні контейнери наповнюють і мешканці сусідніх вулиць. Також - власники приватних будинків і торгівельних закладів. Влітку від смітника — сморід та інфекція.

 

Лідія Кукліч, мешканка будинку: “І ми б хотіли, щоб у нас був нормальний майданчик. І щоб сміття з чужих дворів до нашого смітника не виносили! Пропоную: хай свої контейнери поставлять у своїх дворах, а ми два своїх поставимо у себе. Навіщо нам їхнє сміття в себе тримати на подвір’ї?”

Надія Богданович, мешканка будинку: “Нам не потрібно, щоб ці смітники були. Ми хочемо створити нормальні умови для того, щоб діти могли рости, розвиватися. І щоб не було болячок! Та ці люди нас не чують і не хочуть чути! Хочуть чути лише себе. Ми відстоюємо свої інтереси!”

 

Днями працівники ДП “Ваш добробут” почали готувати у подвір’ї будинку № 25-а територію для збору побутових відходів. Це викликає особливе хвилювання у мешканців, членів ОСББ “Соняшник”, яке вже більше року відокремилося від колишнього

ДВЖРЕПу № 1.

Ще влітку минулого року від виконкому міської ради було повідомлення про ліквідацію старого майданчику для сміття відповідно до акту обстеження санстанції. Натомість правління об’єднання “Соняшник” та керівництво “Вашого добробуту” мають створити два нових майданчики на різних дворових територіях.

Наталія Назарова, голова правління ОСББ “Соняшник”: “Ми зверталися до міськвиконкому, у нас є приписи, де встановлювати контейнерний майданчик. Декілька разів зверталися до керівництва ДВЖРЕПу № 1, зараз це -

ДП “Ваш добробут”. Там нас ігнорують. Зверталися і до санстанції. Є її приписи. Цей контейнерний майданчик треба ліквідувати, так як 20 метрів до дитячого майданчика тут немає. Наші діти влітку тут граються у піску, де опариши та хробаки. У мене теж мала дитина!

У майбутньому ми хочемо тут насадити дерев. А з часом, можливо. ми відвоюємо цю територію і зробимо спортивний майданчик, де б гралися діти, і не було бруду”.

 

Люди знову звернулися до виконкому, аби там допомогли припинити будівництво контейнерного майданчика. Мешканці говорять: їм пішли назустріч.

 

Наталія Назарова, голова правління ОСББ “Соняшник”: “Ми побачили, що почалося будівництво, і терміново пішли до міськвиконкому, на прийом до В. І. Толочка. Він написав звернення до керівництва ДП “ваш добробут” і попросив із цим розібратися. На місце події виїхав С. М. Торгонський із представниками міськвиконкому. Поставили завдання, а це було при мешканцях будинку,- призупинити будівництво до виявлення обставин”.

 

Проте незабаром працівники ДП “Ваш добробут” продовжили заливати бетоном опори для майданчика.

Цю ситуацію керівник ТОВ “Полісся-Екосфера” називає складною. Санстанція, каже він, зробила припис встановити контейнери на тверде покриття, Та не вказала, де саме. А мешканці різних будинків від такого сусідства відкараскуються, розводить він руками.

Андрій Борисов, директор ТОВ “Полісся-Екосфера”: “Людей трошки не задовольняє те, що тут робиться. Ми намагаємося зробити набагато краще, більш цивілізовано, та люди відмовляються. Як бути далі — не знаю. мабуть, доведеться прибрати і майданчик, і контейнери. Куди будуть носити сміття — поки що невідомо. Будемо домовлятися із головою кооперативу. Хочемо їм зробити взагалі закритий майданчик, якого ще немає в Бердичеві. Спробуємо, і, можливо, це буде перший такий майданчик. Може, і далі будемо їх робити в місті”.

 

Питання вирішили просто на місці події. Працівники ТОВ “Полісся-Екосфера” та ДП “Ваш добробут” розібрали недобудовану споруду для сміття та завантажили на машину. Потім, подзвонили мешканці будинку, - вивезли і контейнери.

 

 
Автор: Вікторія Кучерява
Камера: Віталій Сінєльніков
 
Матеріал взято з ТРК "ВІК"
Написал: Sanyok (31 марта 2008 13:32)
Умно сделали-поставили мусорники под нашим домом.... wink
Зарегистрирован: 13 октября 2005 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Де у Львові продають
піоноподібну троянду

Добавил ProTexnik
Май 3, 2024

Купить фонарик
Добавил ostin92
Май 2, 2024

Почему вам нужен идеальный
кран на кухню?

Добавил IgorForm
Май 2, 2024

Нужен хороший репетитор в
Украине!

Добавил Щppecof
Май 2, 2024

медицинская одежда
Добавил alisaalisa
Май 1, 2024