|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Хочеш жити достойно? Не потрап у пастку

Категория: Другое
Хочеш жити достойно? Не потрап у пастку У цій сфері ніщо не відбувається випадково. Коли ви будете у розпачі через те, що не можете знайти роботу, до вас підійдуть не випадкові „добрі люди”, які раптом вирішили допомогти саме вам. Ви не випадково заборгуєте велику суму грошей, яку вам запропонують „відпрацювати” за кордоном. І не випадково після цього ви працюватимете в нелюдських умовах... Такі „випадковості” є наслідком добре організованої діяльності, яка приносить гроші, а ви – лише знаряддя, що допомагає їх заробляти. Це – торгівля людьми.
Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність... Такі „сприятливі” умови дали змогу злочинним угрупуванням організувати кримінальний бізнес – торгівлю людьми. Він дає мільйонні прибутки, приблизно такі самі, що й торгівля зброєю та наркотиками. Для когось це – „великий бізнес”, а для когось – крах надій і сподівань на краще майбутнє. 
Якими способами торгівці людьми обдурюють людей і продають їх? Способів багато: вони діють через агенції з працевлаштування, служби знайомств (шлюбні агенції); вміщують неправдиві оголошення в газетах; звертаються з пропозиціями щодо працевлаштування за кордоном; просто на вулиці (так найчастіше вербують молодь – вишукують молодих дівчат біля навчальних закладів, на дискотеках, в інших місцях дозвілля); використовують людей, яким ви довіряєте, щоб через них запропонувати вам роботу за кордоном – йдеться про однолітків, хлопців чи дівчат, а також знайомих, навіть родичів; вишукують українських громадян, що виїхали за кордон самотужки, і пропонують їм роботу; продавцям на ринку організовують нестачу товару, щоб змусити їх поїхати за кордон і відробити борг. Цей перелік неповний. Люди, які заробляють на цьому гроші, постійно змінюють тактику, вигадують нові схеми...
За даними Державного комітету статистики України, 63 % тих, хто втратив роботу й зареєструвався в державній службі зайнятості, - жінки. Різноманітні фірми та посередники пропонують їм працевлаштування за кордоном : офіціанткою в Німеччині, продавщицею в Стамбулі, робітницею на апельсинових плантаціях у Греції, гувернанткою в Голандії... Вам ці пропозиції здаються привабливими ? Насправді за кордоном на вас можуть чекати тяжка мало оплачувана праця, ціла система штрафів та покарань, знущання і навіть застосування фізичної сили. Для господарів ви будете дешевою робочою силою, і ваші переживання нікого не хвилюватимуть. Зв’язку з родичами в Україні ви можете не мати, бо, найімовірніше, потрапите, як більшість людей, у глухе село чи передмістя або не зможете сплачувати за телефонні розмови, які дорого коштують.
Мабуть, вам відомо, що торгівля людськими органами дає дуже великий зиск. Ви можете потрапити в пастку ділків у цій сфері. І вас, повірте, навряд чи знайдуть у невідомій країні: торгівці можуть змінити попередньо вказані вам маршрути вашого пересування й підробити ваші виїзні документи. Майте на увазі : оскільки торгівля людьми – дуже прибутковий бізнес, його провадять добре організовані злочинні групи. Іноді з такими злочинцями співпрацюють корумповані правоохоронні органи.
Якщо вас продадуть у сексуальне рабство, на вас чекатиме доля повії. Як свідчать розповіді більшості постраждалих, жінок ув’язнюють у чотирьох стінах якогось помешкання, силують „працювати” з 15-20 клієнтами протягом доби на брудних простирадлах, харчуватися недоїдками, а гроші віддавати сутенерам. Вам важко в це повірити ? Нещодавно вдалося повернути в Україну двох дівчат з турецького рабства. Дівчата півроку не залишали підвалу, де їх примушували обслуговувати клієнтів. У підвальній темряві ці жінки не бачили не лише гарного життя, а й життя взагалі. У тому-таки підвалі дівчатам зробили кілька абортів. 
Багатьох жінок, нібито як наречених, що їдуть до своїх майбутніх чоловіків, було вивезено з країни на примусові роботи. Трапляється й таке: жінка виїздить до іноземної країни, щоб там узяти шлюб, а її „чоловік” змушує безкоштовно працювати прибиральницею чи куховаркою в домі, доглядати за літніми батьками. Ще гірше, коли „наречений” виявляється одруженим чоловіком, дружина якого не може мати дітей. У такому разі вас можуть примусити до сурогатного материнства під суворим наглядом та контролем кожного вашого кроку. Чи знаєте ви, що шлюбні агенції ніхто не зобов’язує перевіряти своїх клієнтів, серед яких трапляються люди з попереднім досвідом домашнього насильства, з кримінальним минулим, а також психічно хворі, неврівноважені, збоченці ? Ферму чи ресторан, які перебувають у власності потенційних наречених, українські жінки сприймають як запоруку забезпеченого життя за кордоном. Однак може виявитися, що на цій фермі або в ресторані потрібно тяжко працювати...
За законодавством України, торгівля людьми – це тяжкий злочин. Як визначено в ст.149 Кримінального кодексу України, до торгівлі людьми відносять не лише примусове залучення до проституції чи порнобізнесу, а й експлуатацію праці, використання в збройних конфліктах, усиновлення задля одержання прибутку. Якщо ви постраждали внаслідок незаконних дій торгівців людьми або маєте підозру, що це трапилось з близькою вам людиною, звертайтеся до спеціальних підрозділів МВС України по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми. Такі підрозділи створено в кожній області.
Щоб з’ясувати, чи має конкретна фірма або підприємець ліцензію на посередництво в працевлаштуванні за кордоном, радимо звернутися до Державного центру зайнятості Міністерства праці та соціальної політики України телефоном : (044)289-5097.
Пам’ятайте, щоб не сталося, ви не самі, в Україні діють багато неурядових організацій, які допомагають людям усувати проблеми, пов’язані з торгівлею людьми. Перед тим, як прийняти остаточне рішення про виїзд за кордон, звертайтесь до цих організацій (м.Житомир: „Авенір” - Вікторія Остапчук, тел.(38 0412)41-40-38;
 (380412)36-21-70; „Жіночий інформаційно-консультативний центр” – Ірина Бабенко, Олена Степанчук, гаряча лінія:(38 0412)400 733 (ПН-ПТ з 10:00 до 18:00),  тел.:(38 0412)40-07-31
Вчасно отримана порада та підтримка може врятувати життя вам та вашим близьким. Доки ви живете на рідній землі, доти ви маєте вибір, маєте особисту свободу. Тож не ризикуйте втратити ці переваги. Ваша активність, знання та працядопоможуть вам посісти гідне місце в Україні.

Головний спеціаліст сектору опіки, піклування та усиновлення
служби у справах дітей Бердичівської райдержадміністрації Т.В.Сидорова
Матеріал передруковано з "Ділового Бердичіва"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Де придбати якісний домашній
текстиль?

Добавил Surgars
Апрель 28, 2024

Севисный центр
Добавил bestmasterpc
Апрель 28, 2024

Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024