|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Імунопрофілактика інфекційних захворювань

Категория: Другое
Імунопрофілактика інфекційних захворювань Дифтерія, кашлюк, правець, поліомієліт, вірусний гепати В, кір, епідемічний паротит, червониця та туберкульоз – інфекції керовані засобами масової імунопрофілактики.
щоб запобігти цим інфекціям проводяться профілактичні щеплення. Щеплення проводяться згідно календаря профілактичних щеплень, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я.
Недостатнє охоплення щеплення, порушення графіку імунізації, несвоєчасна вакцинація дітей в епідвогнищах призводить до виникнення і розповсюдження вище згаданих інфекційних захворювань.
Підвищення рівня захворюваності цими інфекціями спостерігається серед не щеплених, а також щеплених з порушенням календаря профілактичних щеплень.
Аналіз причин нещеплюваності показує, що в багатьох випадках щеплення не проводяться через відмову батьків, що не завжди обґрунтовано. Станом на 1.04.2009 року по місту серед 12859 дітей, не щеплено через відмови батьків 2,5 відсотки дітей, в тому числі серед дітей до 1 року відмовляються та ухиляються від щеплень – 2,0 відсотки.
Завдяки специфічній профілактиці, в нашому місті не реєструються такі захворювання як правець, дифтерія. Зареєстровано лише спорадичні випадки захворювань на кашлюк.
Аналіз захворюваності свідчить про те, що кашлюком хворіють діти, які не мали щеплення з різних причин – медичні відхилення, відмови.
Кашлюком хворіють як новонароджені так і дорослі. Особливо важкий перебіг у дітей раннього віку, у яких захворювання може ускладнюватися зупинкою дихання, розвитком пневмонії або інших ускладнень.
Діти вважаються захищені від захворювання проти дифтерії, кашлюку, правцю та поліомієліту, якщо щеплені чотириразово (тобто мають три вакцинації і першу ревакцинацію).
Захворювання на дифтерію і правець є прямою загрозою для життя людини любого віку.
Захворювання на поліомієліт веде до 100 відсоткової інвалідізації захворівшого.
Проти кору, епідемічного паротиту (свинки), червониці щеплення проводиться в віці 1 рік. Ці захворювання найтяжче переносять діти в віці до двох років і дорослі.
Необхідно пам’ятати, що захворіти на кір можуть люди всіх вікових категорій, які контактували із хворим, якщо вони не хворіли і не були щеплені проти кору.
Кір, епідемічний паротит – хвороби, які небезпечні ускладненнями. Так при кору найчастіше зустрічаються ларингіт (запалення глотки), що нерідко супроводжується крупом, запаленням легенів, отит (запалення середнього вуха). Коровий енцефаліт (ураження головного мозку) – рідкісне, але небезпечне ускладнення.
Щодо епідемічного паротиту, то ця хвороба може вражати центральну нервову систему, підшлункову залозу – стати причиною розвитку цукрового діабету та статеві органи у хлопчиків, викликаючи орхіти, що веде до безпліддя у важких випадках.
Ось чому необхідність в імунізації проти кору і епідемічному паротиту не викликає сумніву і не потребує зайвих переконань.
Гепатит В – це серйозне інфекційне захворювання при якому уражається печінка. Причиною є вірус. У дітей раннього віку гепатит В протікає безсимптомно, переходячи в хронічну форму. Цим самим руйнуючи клітини печінки й викликаючи рак.
Інфікуючи властивість вірусу гепатиту В у 100 разів вища, ніж у ВІЛ.
Основні шляхи передачі:
Від інфікованої матері до дитини під час пологів. Від дитини до дитини, якщо при укусах, при використанні однієї жувальної гумки, під час татуювання, проколювання вух та іншого пірсингу, при спільному використанні лез для бриття, зубних щіток, манікюру, педикюру.
На сьогоднішній день не має ефективного лікування. Попередити захворювання можна тільки щепленням, яке не пізно розпочати в будь-якому віці. Але хочу застерегти, чим раніше буде проведена вакцинація, тим ефективніша.
На сьогоднішній день – це єдина протиракова вакцина в Україні.
В календарі проф. щеплень з’явилась нова інфекція, яка потребує уваги – це гемофільна інфекція (Нів).Саме вона викликає часті простудні захворювання, довготривалі субфібрилітети, запалення легень, затяжні отити, може бути причиною гнійних менінгітів.
Нів – інфекція діагностується важко із-за відсутності діагностики кулів в Україні. Є стійкістю до антибіотиків і тому лікування довготривале. Єдиним засобом профілактики гемофільної інфекції являється вакцинація.
Шановні батьки, не нехтуйте порадами лікарів-педіатрів з приводу своєчасності профілактичних щеплень, з метою запобігання виникненню інфекційних захворювань.
Пам’ятайте! Єдиним засобом попередження цих страшних інфекцій є профілактичні щеплення.
Завідуюча педіатричним відділенням дитячої поліклініки м. Бердичева
Головаченко І.О.
Матеріал пероедруковано з "Ділового Бердичіва"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024