|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

З 23-го грудня у школах Бердичева вводиться карантин

Категория: Общество

З 23-го грудня у школах Бердичева вводиться карантинВводити у Бердичеві карантин чи ні та чи бути новорічним святам для дітей у міському Палаці культури вирішували на засіданні надзвичайної протиепідемічної комісії. У листі, що отримали у виконавчому комітеті від головного санітарного лікаря області, говорилося: починаючи з 15-го грудня епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ перевищено, обмежувальні заходи не призвели до бажаного результату — захворюваність поширюється.

Володимир Пономарчук, заступник Бердичівського міського голови: «...станом на 20-те грудня епідемічний поріг захворюваності на грип у Бердичеві перевищив норму у 1,5 рази і складає 113,3 особи на 10 000 населення. Захворюваність зростає в основному за рахунок дітей шкільного віку. Ситуація погіршується порушенням температурного режиму в окремих школах та дитсадках, зокрема, ЗОШ № 1, гімназії-ліцеї № 4, ДНЗ № 15 та № 22. Вважаємо за необхідне тимчасово припинити роботу тих закладів, де порушуються норми такого режиму до усунення виявлених порушень.»

У тому, що епідемічна ситуація у Бердичеві погіршується, присутніх на засіданні переконували представники районної СЕС. За оперативними даними лікарів, кількість хворих у навчальних закладах міста зростає, а температурний режим у деяких з них не відповідає встановленим нормам. Куди більш спокійним виглядав Анатолій Терефеєв: зі слів головного медика міста, в інфекційному відділенні лікарні нині знаходиться 10 дітей хворих на ГРВІ та 2 — на грип. О 7-й ранку усі «проблемні» навчальні заклади Бердичева особисто об’їздила Валентина Адаменко. Як повідомила начальник міського управління освіти й науки, температура у них коливалась від +15° у ще порожній 1-й школі до +18 у дитсадку № 22. Стосовно того, що 21-го грудня спостерігався різкий спад відвідуваності шкіл, то освітяни пояснюють це просто: того дня багатьох дітей не пустили до закладів через сильний мороз.

Валентна Адаменко, начальник міського управління освіти та науки: «Нам залишається 4 дні. Моя думка така: ми прослідкували окремі класи й школи. На сьогодні у Бердичеві закрито 15 класів. Потрібно подумати за тих дітей, які готуються до вступу. Крім того, наші медсестри здійснюють щоденний огляд: хворих дітей до занять не допускають. Тим більше, що двотижневий карантин ми не зможемо відпрацювати.»

Педагоги були одностайними у своїй думці: вони навчені попереднім карантином, і якщо потрібно, то за прикладом 15-ї школи, замінять фізкультуру у холодній спортзалі на шахи та шашки у теплому кабінеті. Взагалі ж, за інформацією керівників усіх навчальних закладів міста, картина із захворюваністю на ГРВІ та грип не виглядає такою, що через неї потрібно вводити карантин. Якщо у класі і хворіє 3-4 дитини, то із них на грип — 1-2. Підсумував першу частину засідання Іван Демусь.

Іван Демусь, заступник Бердичівського міського голови: «Пропозиція така: у випадку, коли рівень захворюваності у класі становить 30 й більше відсотків, клас закривається, якщо у школі закрито 25 й більше відсотків класів — закривається школа. Окрім того, потрібно забезпечити належну дезинфекцію шкіл та відвідування закладів лише здоровими дітьми. Тобто, думаю, що заходи, які ми плануємо провести, дадуть можливість продовжити навчання у закладах міста.»

Із введенням карантину стає під питанням відвідування бердичівськими учнями новорічних заходів у міському Палаці культури. «Віддати» учням ці свята у січні буде майже неможливо, нарікає начальник відділу культури Олена Петрівська, адже тоді на городян чекає ціла низка масштабних заходів, до яких потрібно ретельно готуватися.

Олена Петрівська, начальник міського відділу культури: «Я прошу не забирати ялинку у здорових дітей. За мою кар’єру — а це 24 роки у галузі культури — ще не було жодного разу, аби Дід Мороз не прийшов до дітей. Є хворі, які лікуються, а є здорові, які все рівно бігатимуть містом, але не бачачи при цьому ялинки. Через карантин студенти у нас пропустили День студента, ми не провели заключний етап «Перлини Бердичева», а зараз ще й Новий рік відмінимо. Будемо весь час лише хворіти...»

Більшістю голосів члени комісії вирішили карантин у Бердичеві не вводити. Вирішили, не знаючи того, що буквально через кілька годин, рішення це буде відмінено. Через постанову Державної санепідемслужби, в якій чорним по білому було написано: з 23-го грудня школи Бердичева закриваються на карантин.

Валентина Адаменко, начальник міського управління освіти та науки: «До якого часу? Тут не написано. Сказано лише, що для стабілізації рівня захворюваності та до встановлення належного температурного. Тобто, я вважаю, що 11-го січня школярі міста приступлять до занять. Наголошую, дитячі садки міста працюватимуть у звичному режимі. Ті перші класи, що функціонують на базі дитсадочків, а це перші класи ЗОШ № 5, 8, 11 та 15 теж працюватимуть у звичному режимі. Щодо вихованців дитячих садочків, то хочу звернутися до їхніх батьків: поставтеся із розумінням до того, що на новорічні свята до ваших дітей прийдуть і ялинка, і Дід Мороз, і Снігуронька... Але свято відбудеться без вас... Ще одне... ЦПО ім. О. Разумкова приготував чудову новорічну виставу. Ми обов’язково її покажемо, але 11-13 січня. Виставим пройдуть на базі шкіл, де є великі актові зали.»

Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш
Джерело: ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Спальный мешок
Добавил Bolistrad
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024

Где можно провести
вакуум-регуляцию?

Добавил Щppecof
Апрель 26, 2024