|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Бердичівські рятувальники зустріли своє професійне свято

Категория: Культура

Бердичівські рятувальники зустріли своє професійне свято17-го вересня як ніколи багато запрошених зібралося в актовій залі 9-ї самостійної державної пожежної частини. Гості більш, ніж солідні: очільники Бердичева та Бердичівського району, депутати міської ради від різних фракцій, керівники мало не усіх великих підприємств міста. У залі рябіло від відеокамер, фотоапаратів, диктофонів... Як може бути інакше, коли професійне свято відзначають ті, хто щодня запобігає, рятує, допомагає? Будь-яка професія вимагає наявності професійних та людських якостей, але рятувальник — то окрема розмова, вважають виступаючі. Ця спеціальність, підкреслили вони, вимагає не лише уміння й професіоналізму — працівники пожежних та аварійно-рятувальних формувань завжди повинні бути напоготові. Напоготові врятувати життя чиєсь та, можливо, віддати за це своє.

Василь Мазур, Бердичівський міський голова: “Ми гордимося тим, що маємо у місті саме такий підрозділ. Скажу відверто: при виникненні надзвичайних ситуацій усі ми надіємося, що він впорається із найскладнішими питаннями. Приємно й те, що наші рятівні підрозділи є прикладом для інших міст, і коли виникає необхідність допомоги в інших регіонах, ви з честю виконуєте свій обов’язок.”

Олег Шевчук, голова Бердичівської РДА: “Ваш професіоналізм і готовність ліквідовувати наслідки надзвичайних ситуацій техногенного й природного характеру, захищати здоров’я й життя людей, надавати необхідну допомогу постраждалим, відповідальність й самовідданість викликають заслужену повагу серед громадян держави... Рятуючи потерпілих та забезпечуючи нормальне життя, ви повертаєте людям оптимізм й віру у майбутнє.”

Вітати бердичівських рятувальників приємно і обласному керівництву, і ветеранам пожежної справи. Вони пишаються тим, що один із кращих підрозділів Житомирщини гідно несе свою службу, разом із цим не забуваючи, чому їх вчили їхні попередники та підтримуючи зв’язок із тими, хто нині на заслуженому відпочинку.

Володимир Бачинський, в.о. начальника ГУ МНС у Житомирській обл.: “Поменше вам надзвичайних ситуацій, побільше відпочинку і ось таких свят, як сьогодні. Ну і враховуючи, що ми знаходимося на території пожежної частини і більшість присутніх тут пожежні, — сухих вам рукавів”

Запобігти, врятувати, допомогти — для більшості з присутніх у залі то не просто слова, то щоденна, повна ризику, робота. Головне їхнє завдання — врятувати життя людини, говорить головний МНСник Бердичева та району полковник Ігор Шевчук, і цим все сказано. Окрім того, вони намагаються не дати пропасти матеріальним й культурним цінностям. Із цими завданнями бердичівляни, каже, справляються як найкраще, тож не дивно, що вони нерідко надають допомогу у різних кутках країни і світу.

Ігор Шевчук, начальник БУ ГУ МНС у Житомирській обл.: “Тенденція до збільшення кількості і складності техногенних катастроф спостерігається в усьому світові, не оминула вона і нас. Саме тому не повинно виникати ейфорії від успіхів і здобутків. З кожного виклику по тривозі ми повинні отримувати новий досвід, ми маємо вдосконалювати систему підготовки особового складу, працювати над зміцненням матеріально-технічної бази, посилювати профілактичну роботу, залучати до співпраці ЗМІ.”

Начальники караулу, водії, звичайні пожежні, працівники аварійних служб... Вони та їхні колеги по рятувальній справі, на думку, свого керівництва, готові у будь-який момент вступити у боротьбу з незваним лихом. Із честю ці чоловіки виходять з екстремальних ситуацій. Справжні герої нашого часу, говорили виступаючі, вручаючи іменинникам грамоти, подяки, цінні подарунки та грошові винагороди.

З рук військового комісара Олега Коріненка кращі з кращих отримали медалі “Захисник вітчизни”, офіцер служби цивільного захисту Віктор Кравченко — звання старшого лейтенанта. Діяльність на своєму посту Ігоря Шевчука високо оцінюють не лише керівники міста і району та головного управління МНС у Житомирській області: за дорученням обласної Спілки ветеранів Афганістану полковник отримав нагороду від заступника начальника управління Олександра Молотковця.

Про те, що пліч-о-пліч з мужніми чоловіками працюють чарівні жінки, не забувають місцеві народні обранці. Прекрасній половині рятувального складу Бердичева вони презентували цінні подарунки, побажання щоденного свята і менше тривожних хвилин та, звичайно, квіти.

Сергій Орлюк, депутат Бердичівської міської ради: “Наша фракція завжди допомагала рятувальникам і працівникам аварійних підрозділів, і сьогодні ми раді вітати їх зі святом. Рятувати для цих людей — то не просто професія, це — стиль життя, це — їхнє бачення майбутнього, їхня совість. Вони щодня приходять на роботу для здійснення подвигу... Здоров’я їм, благополуччя і шани від людей.”

Лариса Фещук, депутат Бердичівської міської ради: “Хочу привітати усіх наших пожежних і рятівників зі святом. Їхня професія вимагає не лише підготовки фізичної, але й моральної. Отже, здоров’я їм, сімейного благополуччя і поменше викликів на надзвичайні ситуації.”

Ще однією подією запам’ятається усім присутнім на урочистостях 17 вересня 2010-го. Віднині на території СДПЧ-9 діятиме Музей історії пожежної охорони Бердичева. Їм є що згадати і чим пишатися, тож не зайвим буде, якщо про історію виникнення, свята і будні, здобутки та нагороди місцевих рятувальників, які освячені водою та охрещені вогнем, знатимуть усі.

Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш
Джерело: ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024