|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Як Бердичів та бердичівляни справляються із зимовими проблемами

Категория: Город

Бердичів сповна відчув на собі зиму. Не встигли ослабнути 20-градусні морози, як минулих вихідних місто у прямому сенсі завалило снігом. Протягом 4-5 лютого випала двохмісячна норма опадів, а це до півметра снігу.

Розгрібати завали комунальники почали ще під час снігопаду, працювали навіть вночі, розповів заступник міського голови Сергій Онофрійчук. Основне навантаження лягло на підприємство «Бердичівкомунсервіс», утворене шляхом злиття ШЕД, «Озеленювача» та інспекції з благоустрою. На озброєнні цієї організації - 20 одиниць спецтехніки.

Сергій Онофрійчук, заступник Бердичівського міського голови: «Протягом трьох днів вони працювали цілодобово, чергувалися зміни. Також працювали автомобілі, які посипають піско-соляною сумішшю. Працювали не зупиняючись, бо якби зупинилися хоча б на годину, особливо на центральних вулицях, було б складно цей процес знову відновити. Чистили, незважаючи на те, що йшов сніг, щоб потім було легше».

Також до розчищення міста долучився майже десяток приватних фірм, повідомив посадовець. У першу чергу від снігу звільняли центральні вулиці і ті, якими рухається громадський транспорт. У понеділок через засніжені дороги виникали проблеми на маршрутах № 2, 5, 9, 14 тощо, що викликало обурення в бердичівлян.

Бердичівлянка: «Четвірка» не ходить зовсім, на роботу нема чим добратися. Сьогодні цілу годину з Завадського йшла, так втомилася, що вже зміну ледь відпрацювала. Самий ранній автобус цього маршруту взагалі не ходить і не лише в погану погоду. Ось така проблема, а зима мені подобається».

З другої половини понеділка трактори помандрували периферичними вулицями Бердичева у напрямку Чуднівської та району Корнилівки, а у вівторок техніка побувала на Загребеллі. Проте комунальникам ще чистити і чистити, говорять городяни.

Бердичівлянка: «Вчора ніби й чистили, а сьогодні машини знову не могли між собою розминутися».

Бердичівлянка: «Куди не зайди – ніде пройти не можна. Навіть Леніна як слід не прочищена, ось Руську тільки почали. А ще Загребля, а Корнилівка!».

Внаслідок значного снігопаду у Бердичеві стало не лише складно пройти – на деяких тротуарах витоптала стежка на одну людину, а й проїхати, скаржились автовласники.

Валентин, водій: «Усе завалено снігом, я свою машину на ніч біля ЗАГСу залишаю, бо додому на Матеріальну не можу проїхати»

Богдан, водій: «Вибоїни такі, що ще гірше, ніж по булижнику їхати».

То тут, то там транспорт опинявся у сніговій пастці, вибратися з якої можна було тільки завдяки бездоганним водійським умінням або допомозі небайдужих шоферів.

Снігові замети стали перешкодою у роботі таксі – під самий під’їзд до замовника нині просто не під’їхати, так що громадянам доводиться зустрічати свій транспорт десь на проїзній частині і, до того ж, платити на 5 гривень більше встановленого тарифу. Таксисти пояснюють чому.

Богдан, водій таксі: «П’ять гривень – це небагато, ми більше пального спалюємо на буксовках і шкодимо свої машини, щоб хоч якось людям надавати послуги. Нікуди заїхати не можна, кажемо замовникам, щоб до центральної дороги виходили. Будемо на 5 рублів більше брати, доки доріг нормальних не буде».
 

Власники магазинів та офісів, чий фасад виходить на тротуар, самі відповідають за прибирання снігу на прилеглій території. Щодо міжбудинкових проїздів, ними займаються жеки. Десь прогорнув трактор, десь попрацював двірник – і будинок перестав бути схожим на непідступну фортецю.

Ігор Зелінський, двірник МКВЖРЕП №3: «В мороз було дуже складно працювати, зараз легше. Наше головне завдання полягає у тому, щоб прочистити до під’їздів доріжку. Спочатку на одну лопату, а потім будемо її розширювати, щоб усю площадку звільнити від снігу. Добре, що лопати нам хороші дали, бо раніше дерев’яними швабрами працювали, було незручно».

На Соборній, 20 звільняти територію від снігу Ігорю допомагають мешканці, бо, кажуть, шкода хлопчину.

Василь Никифорович, житель будинку: «Трудиться, бідний, як бджілка, дивися, скільки вже відгорнув. Усе своїми руками. Я щойно і сам йому трохи поміг».

А це інша зимова проблема, над усуненням якої трудяться працівники водоканалу. В їхньому господарстві щодня як не прорив, то розрив, а часто і те, і інше одночасно в різних місцях мережі.

Станіслав Добровський, слюсар МКП «Бердичівводоканал»: «Земля замерзає, просідає і давить на труби, тому вони і лопають. Зимою такі ситуації кожного дня виникають, ми виходимо, справляємо, навіть у вихідні».

У понеділок на вулицях Богунській та Садовій сталися прориви труб. Комунальникам довелось розкопувати мерзлу землю, відкачувати воду з ями, потім в неї лізти і приварювати на пошкоджене місце так звану «котушку». Після кількох годин роботи чергову проблему було усунуто.

Залишати Бердичів зима поки що не збирається. Згідно прогнозів, морозно і сніжно буде мінімум до кінця лютого. Так що у городян є час не лише поскаржитись на зимові незручності, а й помилуватися білосніжною красою.

Автор: Інна Покотилюк

Камера: Віталій Сінєльніков


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024