|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Перша фотовиставка в комплексі Оноре де Бальзака

Категория: Культура
Відкриваючи пам’ятник Оноре де Бальзаку у Бердичеві, французи, які відвідали наше місто, наголошували – попри те, що проект є бізнесовим, вони намагатимуться його наповнити саме культурним змістом. Першою ластівкою після технічного відкриття стала чудова фотовиставка «Твоє весілля», присвячена Дню Святого Валентина. Попри низьку температуру та гори снігу на узбіччі, в комфортному комплексі Оноре де Бальзака відвідувачі аж до початку весни зможуть споглядати щирі та незабутні весільні світлини місцевого фотографа Петра Петровського. Бердичівські професіонали життєвих моментів зупинених в часі активно прцюють на наших теренах і досягають значних успіхів.

Нагадаємо, Петро Петровський в минулому році презентував для перегляду бердичівлян власний доробок у Центральному універмазі Бердичева. Окрім того, в нашому місті на виставці-конкурс «Мій рідний край» у 2011 році він переміг у напрямку жанрове фото. Сам фотограф люб’язно дав інтерв’ю виданню «РІО-Бердичів»:


- Як виникла ідея провести фотовиставку в комплексі Оноре де Бальзака?

- Нова будівля у Бердичеві зацікавлює людей. Містяни мають нагоду відволіктися від буденних проблем і подивитися гарні весільні фото. Фотовиставку присвячено Дню Святого Валентина, щоб показати молодим людям красу весільного фото. В певний період було таке, що молодь взагалі не фотографувалася. Саме тоді відбувався певний переломний момент в плані технологічного розвитку апаратури. Після розвитку фото-цифрового забезпечення, люди почали знову активно проводити зйомку. Я хочу показати людям, що можна зробити чудові і незвичні фото. Хочу, щоб люди розуміли, фотошоп та інші графічні програми - це одна справа. Головне, аби світлина була створена початково правильно і без використання програмних інструментів. Окрім того, вдале фото - це справа фортуни та випадку. Не можна обрати один день і зробити море чудових знімків. Ось усі фото цієї виставки - це результат роботи всього 2011 року.


- Як реагують відвідувачі?

Відвідувачам виставка подобається, практично всіх дивує розмір світлин. Зазвичай люди користуються розміром для друку фото максимум 20х30, а тут просто неймовірні відбитки 1,20 метра (!) на 60 сантиметрів. Друкувалися вони звичайно не в Бердичеві – в нас є потрібні плотери, але вони друкують трішки в гіршій якості.
Всі фотографії розташовані на другому поверсі, зроблені на території Бердичева, але на світлинах можна побачити весілля на фоні краєвидів району. Я спеціально в травні сідаю на велосипед і подорожую довколишніми територіями, щоб визначати найбільш вдалі місцини для композицій. Цікаві місця постійно змінюються, завжди треба бути в пошуці.


- Як на мене, Бердичів перетворюється на місто фотографів. В той же час цією професією продовжує активно цікавитися молодь. Чи важко потрапити до міського Фотоклубу і чи складно проводити подібні виставки?

- Дійсно існує така тенденція серед молоді, але їхні фото відрізняються від робіт фотохудожників. Молодше покоління має своєрідний погляд на світлини і від цього часто залежить ракурс. Тобто, там де фотограф бачить правильне фото, молодь оцінює його по-іншому. До Фотоклубу потрапити не проблема, але чи буде там цікаво молоді, яка тримає в руках фотоапарат та не зовсім розуміє, що вона робить? До клубу збираються люди з певними базовими знаннями та поняттями про професію. Тим же хто бажає цим займатися, я б радив повчитися у фотошколі. У Фотоклубі як такого навчання немає, нові учасники долучаються вже зі знанням справи та певним досвідом. Невідомо, правда, де вони цьому навчаються (сміється).


- Якою була ваша дорога до Фотоклубу?

- О, в мене те все було цікаво, зустрівся я якось зі своїм товаришем поспілкуватися на тему нашого спільного хобі – фотографії. Що цікаво, він працював фармацевтом в аптеці, а я займався роздрібною торгівлею. У Фотоклубі у нас виявилося дуже багато спільних знайомих і з цього все й розпочалось. Почався активний розвиток, участь у фотовиставках в інших містах - Житомирі, Києві. Після цього ми помітили, що наші фото доволі не поганого рівня і вже після цього розпочали брати участь у міжнародних бієнале.


Дякую за інтерв’ю, гарну фотовиставку та бажаю подальших здобутків.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt


Джерело: "РіО Бердичев"



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024