|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Як бердичівська «Мальва» на один день перетворилася на Театр

Категория: Город

Якби лишень здогадувалися свого часу дітлахи, що то за місце, куди привели їх одного дня їхні батьки! Ну ніяк не вгомоняться тамтешні вихователі: то візьмуть – і перетворять дитсадок на країну Ввічливих малят. А тут дивишся – ти вже у господарстві Юних кухариків. Не пройшло й місяця, а у закладі проводять День творчості і фантазії. Та все мало педагогам. Стверджують, що їхня «Мальва» – дитячий садок № 27 – най-най-най у Бердичеві. Меншою мірою, як жодна інша, багата на маленьких талановитих лицедіїв. Не встиг ще хтось засумніватися, як за командою невидимого Режисера усі групи «Мальви» – від наймолодшої до найстаршої – перетворилися на справжні осередки театрального мистецтва. У старшій групі ось один дідок забув рукавичку і у ній оселилися різні звірята. Зрештою місця вистачило усім: і екстремальній жабці, і красуні-лисичці, і вовчику-залатаному бочкові, і навіть ведмежаті-хіп-хоперу.

А театральне дійство тим часом тривало… Однолітки учасників «Рукавички» теж готувалися до виступу на сцені. Точніше, готували… Звірів… Зосередженість, старанність ну і, звісно, талант. Без цього на даному фронті театрального мистецтва нічого не вийде. Та це, мабуть, у когось, лише не у маленьких мешканців 27-го садочка. Не встиг і оком мигнути, як на столі красуються вже готові вовки, жабенятка, зайці та інші представники фауни.

Із точки зору психології, стверджують фахівці, ось такі театри є святом у житті дітей. Це їхні позитивні емоції, їхній гарний настрій. А ще – засіб розвитку особистості.

Юлія Рибакова, практичний психолог ДНЗ № 27 «Казка»: «За допомоги таких театральних ігор та вистав у дітей формується позитивне мислення, впевненість у собі, дитина самовиражається, розуміє своє власне «Я». А ще театр є засобом подолання деяких недоліків: сором’язливим дітям він допомагає знайти у собі впевненість, силу, підтримку своїх друзів. Невгамовним діткам театр допомагає бути більш витриманими, дисциплінованими. Тому вважаю театралізовану діяльність найефективнішим засобом у формуванні всебічно розвиненої і творчої особистості.»

А ось цим поціновувачам та зіркам театрального мистецтва по 4 роки. Видом театру у середній групі захоплюються незвичайним. Вистава «Круть та Верть» відбулася у справжньому Театрі Тіней. Давидко виступив у ролі Півника, Ксюша – Мишеняти, Сашкові довірили роль Оповідача. Історія казки багатьом відома: Півник знайшов колосок і вирішив спекти пироги. Але ж від одного до іншого шлях не швидкий, тому попрохав Півник допомогти йому двох друзяк – Крутя та Вертя. Мишенята надали перевагу пустощам та забавам, тож зрештою залишилися голодними. Глядачів просто зачарувало вміння артистів, і по завершенні вистави вони самі продемонстрували справжній театр, з легкістю перетворюючи півника на зайця, а того – на козеня.

Поки «середні» вихованці «Мальви» слідкували за перипетіями «тіньової» вистави, у 2-й логопедичній групі виготовляли те, без чого жоден театр – не театр. Там виробляли афішу. Шнурування, різання, посипання – без цього зазивний папір не виготовити. Для того, аби афіша вийшла такою, як треба, маленькі майстри використали клей, папір, посипку, манну крупу та ще багато різного реманенту. Зате, коли до театру сходилися шанувальники, головної зали вони просто не змогли не побачити: на дійство їх кликала й манила яскрава афіша.

Хто не чув про «пальчиковий» театр, будь-ласка, вам – до 27-го садочка. Малечі усього по 3 рочки від роду, а вона вже «Колобка» презентує! Це – наймолодша логопедична група, і головне завдання вихователя у ній розвинути мову дітей, а «пальчиковий» театр не лише виконує таку функцію, а й покращує дрібну моторику рук.

Світлана Гусєва, вихователь логопедичної групи ДНЗ № 27 «Казка»: «Взагалі театр – це дуже велика копітка робота, особливо для дошкільнят. Вони водночас повинні володіти і своєю мовою, і своїми пальчиками, адже вони і є їхніми героями. Через те, що робота в нас ведеться постійно, а діти гарно підготовлені, то й з сьогоднішнім завданням вони впоралися на «відмінно». Діти прекрасно керували пальчиками, у них була прекрасна вимова. Доказ того – гучні оплески маленьких глядачів.»

Якщо в одній кімнаті «Мальви» чулися слова з «Колобка», в іншій – ставили «Ріпку», трохи далі розгорнувся Театр тіней, а біля нього – майстерня з виготовлення декорацій. Загалом весь 27-й садок перетворився на великий Театр. Здається, цим акторам повірив би сам Станіславський, настільки талановито увійшли вони кожен у свій образ. І якщо здебільшого подібні заклади починаються з вішалки, то у «Мальві» балом на сцені править звичайний і незвичайний водночас музичний керівник.

Наталія Горбонос, вихователь-методист ДНЗ № 27 «Казка»: «У дошкільному закладі функціонує загально садковий гурток музичної драматизації «Золотий ключик», керівником якого є музичний керівник Тетяна Бондарчук. Вона є автором усіх музичних вистав. У театрі гармонійно поєднується акторська гра, пісні і танці. У дітей формуються художньо-образні засоби, міміка, жести, пантоміма. Театральна діяльність приносить велику користь і задоволення дітям-акторам, радість вдячним глядачам, задоволення педагогам, які люблять та розуміють дітей, а також цікавляться театральним мистецтвом.»

 

Автор: Олександр Єжель

Камера: Юрій Гавриш
Телеканал "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Севисный центр
Добавил bestmasterpc
Апрель 28, 2024

Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024