|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

В Бердичеві кіна не буде

Категория:

«Той, хто пройшов крізь вогонь»

altУкраїну вкотре заполонила надія на відродження власної кіноіндустрії. Причиною цьому став черговий чудовий фільм, який з гордістю можна назвати українським.  Сюжет фільму заснований на реальній, але водночас неймовірній життєвій історії хлопця з Полтавщини, Івана Додоки, який стає радянським військовим льотчиком, Героєм Радянського Союзу. Його доля складається так, що йому доводиться пройти німецький полон, радянські табори, і врешті-решт волею долі потрапити до Канади, де він стає вождем тамтешнього індіанського племені. 
Прототипом головного героя є льотчик-ас часів Другої світової війни Герой Радянського Союзу, гвардії старший лейтенант Іван Даценко, командир ланки 10-го гвардійського авіаційного полку 3-ї гвардійської авіаційної дивізії 3-го гвардійського авіаційного корпусу авіації дальньої дії, уродженець села Чернечий Яр під Диканькою, який після нацистського і радянського полонів потрапив у Канаду, де став вождем індіанського племені, що входило до конфедерації ірокезів. Режисером стрічки став відомий український митець Михайло Іллєнко. Ролі у фільмі виконують Дмитро Линартович, Віталій Лінецький, Ольга Гришина, Іванна Іллєнко та Віктор Андрієнко. 
 
Більшість зйомок відбувалися в Україні впродовж 2008-2010 років. Знімали в Києві, Київській області, в Кам’янці-Подільському та його околицях. Один з епізодів було знято навіть в горах на кордоні Аргентини та Чилі.
 
Фільм обійшовся у понад 16 мільйонів гривень. Фінансування велося з двох джерел: приватними опікувався продюсерський центр «Інсайт-Медіа», який вклав 6 мільйонів 627 тисяч гривень та кошти виділені Міністерством культури і туризму України.
 
Менше ніж за місяць прокату «Той, хто пройшов крізь вогонь» переглянули 26 тисяч людей. Його продемонстрували в 10 містах України, а сума касових зборів стрічки склала  – 800 тисяч гривень.  Продюсер Андрій Суярко переконаний, що фільм окупиться, але через певний час. «Розумієте, коли його показують в кінотеатрах, то ті 16 мільйонів гривень, які витрачені на його виробництво, потрібно множити на 2, а то й на 4. Бо частина виручки йде кінотеатрам, дистриб’юторам, а решта – творцям картини», – пояснив Суярко.  Актор Віктор Андрієнко повідомив, що кінострічка буде номіновано на американську премію «Оскар». Справа в тому, що у вересні фільм вже отримав гран-прі на Київському міжнародному кінофестивалі. Взагалі «Той, хто пройшов крізь вогонь» - це український фільм, який вперше потрапив до десятки лідерів прокату, вперше за багато років актори та знімальна група складалася виключно з українців. Нині картину демонструють в 60 залах 10 міст України. Одне з головних завдань творців фільму – повернути до кінозалів глядачів віком від 35 до 50 років. Без цього, на думку розробників, неможливий подальший розвиток індустрії в Україні. 
        
Житомир показує гарний приклад Бердичеву
В Житомирі відбулась прем’єра фільму так як годиться - з акторами, зустріччю з журналістами та обговоренням творіння між поціновувачами. Взагалі, на третю річницю комплексу «Глобал», Житомир показав гарний приклад в питанні залучення інвестицій.  Окрім величезної кількості робочих місць, завдяки побудові комплексу було зменшено кількість шкідливих викидів меблевого виробництва розташованого поруч біля спальних районів обласного центру. Зовсім нещодавно тут щороку було 20-25 тонн шкідливих викидів сажі, толуолів та інших, а реалізація проекту «Глобал UA» дозволила зменшити цю цифру до 400 кілограм. Дана територія була на задвірках розвитку та торгової інфраструктури. Реалізація 60 тисяч кв.м. дозволила Житомиру увійти в п’ятірку кращих обласних центрів України. Тільки на розвиток міської інфраструктури було вкладено близько 5 млн. гривень. 
 
Окрім адміністрації «Глобала» податки платить кожен орендатор, який розташовується на торгових місцях. 320 договорів укладено лише з великими компаніями, а окрім того, є ще й менші оператори ринку. Наприклад, кінотеатр «Глобалу» в 2012 році планував сплатити 800 тисяч гривень у вигляді оподаткування заробітних плат. Окрім того, розташування продавців побутової техніки, закладів розважального характеру приносить колосальні цифри до міського та державного бюджетів.
 
Генеральний директор «Мультиплекс» Анатолій Базильчук повідомив про найближчі плани компанії, яка володіє найбільшою мережею кінотеатрів в Україні: «Наша структура активно розвивається. Ми щороку відкриваємо один-два сучасних кінотеатри. Загалом, ми маємо 43 кінозали по Україні. Кінозали, які додатково були відкриті у Житомирі відповідають найсучаснішим світовим нормам». Зали кінотеатру оснащені комфортабельними кріслами, виробництва «EUROSEATING International», і шкіряними кріслами підвищеної комфортності з пультовим керуванням положення спинки і сидіння, виробництва «SINEGA». Три зали кінотеатру «Мультіплекс» обладнані під формат 3D. Вартість квитка становить 25 - 80 гривень. 80 гривень коштують 3D фільми і задній ряд, де встановлені комфортні розкладні крісла.
 
Важливо, що «Мультіплекс» забезпечує для своїх співробітників можливості кар’єрного зростання. Зокрема, половина працівників центрального київського офісу вихідці з регіонів. 
 
Керівництво кінотеатру «Мультіплекс», який знаходиться в ТРЦ «Глобал UA» чудово розуміють, що в Житомирі нерентабельно відкривати кінотеатри та інші розважальні комплекси без додаткових ресторанів, об’єктів торгівлі і т.д. Попри те, що кошти вкладені у розширення мережі є кредитними, «Мультиплекс» прагматично підходить до даного питання. Вирішення «кінозального питання» в Житомирі є гарним прикладом для наслідування Бердичеву.  Окрім того, навіть часто критикований мер Житомира Володимир Дебой долучився до просування української стрічки. До Дня Захисника Вітчизни він запросив депутатів Житомирської міської ради переглянути стрічку «ТойХтоПройшовКрізьВогонь». 
        
В Бердичеві кіна не буде
Спостерігаючи як по всій Україні прокотилася хвиля захоплення стрічкою, я вирішив поцікавитися чи може бердичівлянин у місті задовольнити свої естетичні бажання та побачити новинку. Найперше, вирішив прийти на поріг міського кінотеатру імені Фрунзе. Хотілося дізнатися з перших рук про ситуацію з показами кінострічок у Бердичеві. Спілкування з директором Сергієм Білоусом одразу звелося до фінансового становища підприємства, а вже звідси логічно-випливла причина чому в Бердичеві не буде того, хто пройшов навіть крізь вогонь. Викресливши зі списку потенційних місць для перегляду міський кінотеатр, я подався у нещодавно відкритий «3D центр». Приємна дівчина-адміністратор повідомила, що уточнить ситуацію з даним фільмом. За кілька днів вдалось дізнатися, що в найближчий час «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» транслюватися не буде, хоча «трішки пізніше» він обов’язково з’явиться в прокаті. У наслідку маємо доволі сумну картину - один з перших власних українських якісних фільмів, але відсутня можливість побачити його, не виїжджаючи за межі Бердичева. Невже зона для уподобань українця в Бердичеві є лише на піратських сайтах в інтернеті?
 
РІО Бердичів


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024