|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Програма ухвалена, проблеми ті самі

Категория:

altШукаючи «ТогоХтоПройшовКрізьВогонь», завітав до Бердичівського кінотеатру імені Фрунзе. З одного боку хотілося дізнатися про долю Програми розвитку цієї структури, яка ухвалювалася міською владою приблизно рік тому, з іншого – жевріла надія, можливо все ж таки в нашому місті можна переглянути українську кінострічку, яка б’є рекорди показу і кількость переглядів по всій країні. Домовившись про зустріч з директором, одразу завітав до його кабінету. Сергій Білоус розповів про насущні проблеми, але все ж позитивно відгукувався про підтримку міської влади. 

 

- Пане Сергію, що можна побачити в нашому кінотеатрі?
- У нас є каталог, де кожен бажаючий може обрати будь-який фільм на замовлення. Кінотеатр – це фінансова структура в першу чергу, а також комунальне підприємство. Я вже тут два роки, ми підписали договори з дистриб’юторами для того, щоб мати право демонструвати будь-які кінофільми, які виходять у прокат на плівці. Кожен фільм коштує грошей, а так як підприємство комунальне, фінансування в нас є завдяки міській владі. Показ фільмів себе не окуповує. Передоплата за фільм становить приблизно 2-3 тисячі, залежно від того, яку ціну виставляє дистриб’ютор. Далі вже наші проблеми чи прийдуть люди, чи не прийдуть. Кожен фільм це певний ризик для підприємства. Також у нас є проблеми з опаленням, даному приміщенню вже 110 років буде в цьому році. Дуже висока стеля, спричиняє проблеми з нормальним опаленням. Саме тому, взимку у нас відвідувачів значно менше. Влітку до нас приходить більше молодь, тоді, зазвичай через два тижні після прем’єри у Києві, ми вже транслюємо кінострічку. 
По Україні спостерігається така тенденція, що кінокомпанії перестають випускати фільми на плівках, усе переходить на цифровий формат. Подібне обладнання коштує приблизно 1,5 мільйона гривень. Дана проблема спостерігається по всій Україні, якщо приватні кінотеатри мають якісь вкладення, то вони працюють. Ми ж, через технічні та фінансові можливості багато фільмів транслювати не можемо.
 
- Півроку тому, керівництво мережі кінотеатрів «Мультиплекс» на прес-конференції в Житомирі теж констатували складне становище індустрії в Україні. Попри це, вони продовжують вкладати кошти в розвиток, відкривають нові кінозали. Десь рік тому в Бердичеві, на міській раді багато говорилося про Програму розвитку кінотеатру. Яка доля планів річної давності, вони ще реалізовуються?
- Програма розвитку затверджена, а взагалі цей кінотеатр був би давно закритий без підтримки з бюджету. Кошти, які виділяються зовсім не ті. На сьогодні, щоб окупити показ фільму квиток повинен коштувати 45-50 гривень, а він вартує лише 10 грн. Окрім того, коли до нас приходь школярі, то діти переглядають фільм за 2-3 гривні. Знаєте яка ситуація в нашій державі, добре, що є хоч якась підтримка влади.
 
- Тобто підприємство утримується на плаву, і про якийсь розвиток мова не йде?
- Поки що не йде, але я знаю, що зараз вирішується це питання. Є різні варіанти – можна створити новий кінотеатр, або відремонтувати цей – на все потрібні кошти.
 
- А хіба не можна залучити інвестора, того ж наприклад, який вкладає кошти в розвиток кінотеатрів в Житомирі?
- Я не знаю, це комунальне підприємство, тому все повинно вирішуватися на рівні міста. Я такої інформації не маю.
 
- Мова про ребрендінг теж не йде?
- Ну, Фрунзе свого часу був тут, проводив збори. Початково, в цьому приміщенні було казначейство ще Миколи ІІ, пізніше спілка інвалідів. Історія цього приміщення дуже цікава. Кінотеатр тут був дуже давно, але після приїзду Фрунзе його перейменували. Я сам взагалі історик, гадаю, що варто зберігати її і не кидатися від одних цінностей до інших. Певно, у збереженні того, що є, повинна існувати певна самосвідомість. Не можна відкинути 70 років життя і сказати, що цього немає. Зміна назви, суті не змінить.
 
Ось такими виявилися реалії кіноіндустрії і її рідного батька – кінопрокату у славному місті Бердичеві.

P.S. Схожа ситуація з українською кінострічкою «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» виявилась і в нещодавно відкритому 3D кінотеатрі «Драйв», розташованому в ТЦ Оноре де Бальзака. Хлопчина адміністратор пояснив, що в них незабаром буде оновлення репертуару. Стрічки, що пропонуються до перегляду, глядачі можуть самі обрати в спеціально створеній групі в одній з соціальних мереж.Тобто та стрічка, яка набере найбільшу кількість голосів, демонструватиметься в кінотеатрі. Як запевнив адміністратор, до цього списку й внесуть і український фільм «ТойХтоПройшовКрізьВогонь». 
 
РІО Бердичів


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024