|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Що найбільше потрібно Скаківці - діти та інвестиції!..

Категория:

alt

Новий голова Бердичівської районної державної адміністрації Володимир Збаражський продовжує знайомитись з обстановкою на «ввіреній» йому території, тому і відвідує кожні збори сільських громад, які традиційно відбуваються навесні. В період з 13 по 28 березня такі зустрічі призначені у всіх сільських радах району. На цьому тижні зібрання вже відбулись у Никонівці, Половецькому та Скаківці. Саме тут мені пощастило бути присутнім від початку і до кінця. А «пощастило», а не «довелось» тому, що збори скаківчан дійсно пройшли і цікаво, і красиво, часом критично і напружено, та в цілому, дуже конструктивно. Але, про все по-порядку.

В актовій залі сільради вже о пів на першу зібрались і молоді, і старі. Голова адміністрації приїхав на зустріч не сам, а з керівниками районних служб та відділів: земельного, житлово-комунального, охорони здоров’я, фінансового, агропромислового, пенсійного та соціального забезпечення.
 
Але насамперед перед односельчанами виступили і прозвітували місцеві, сільські керівники. Найкраще це вдалось очільнику місцевої культури – чудовим пісням та сценкам у виконанні сільських жінок та дівчат аплодували як гості, так і господарі. 
 
Звіт сільського голови був тривалим та ґрунтовним. З деякими цифрами та тезами доповіді коротко познайомимо читачів: 
 
«На території Скаківської сільради, в трьох селах, розташовано 350 дворів, в яких проживає 833 зареєстрованих мешканця та 35 незареєстрованих. З них – дітей до 6 років – 43, ветеранів війни – 2, учасників війни – 75, дітей війни – 175, 8 багатодітних родин. в яких виховується 25 дітей. За минулий рік народилось 8 дітей, померло 20 мешканців. В цьому році померло вже 7 чоловік, а не народилось ще жодного.
 
Земельні паї на території сільради орендують в основному два сільгосппідприємства – СТОВ «Урожай» (638 гектарів) та СТОВ «Світанок» (399 гектарів) та 51 одноосібник самостійно обробляє 95 га. Але підхід цих орендарів до проблем сільської громади зовсім різний. Якщо керівник СТОВ «Урожай», Віктор Оленюк постійно допомагає у всіх діяннях села, то керівників іншого СТОВ, яке де-факто є власністю відомої української «олігарші» Засухи, рідко хто бачив в селі, а на всі прохання відповідають лише пустопорожніми обіцянками. 
 
В селах Скаківка, Журбинці та Хмелище, які входять до однієї сільради, працює 4 торгових точки. Але найбільшою проблемою жителів є хронічні недорозрахунки  молокозаводів, які збирають молоко в селян. На сьогодні компанія «Рейнфорд» заборгувала більше 90 тисяч гривень. З цією проблемою вже звертались і в рай адміністрацію, і прокуратуру, але допомогти ніхто не зміг. А все тому, що у селян немає оформлених договорів продажу молока, всі домовленості лише на словах. 
 
Закінчив свою доповідь Борис Шлапак словами, винесеними в заголовок статті: «Що найбільше потрібно Скаківці  діти та інвестиції!..» 
 
Виконуюча обов’язки директора сільської школи теж розповіла, що навчати вони можуть значно більше школярів, ніж зараз сидять за партами. У новоствореному дитсадку теж трохи не вистачає дітей, в той же час є батьки, які б хотіли із сусідніх сіл возити дітей, але немає чим.
 
Далі перед присутніми по черзі виступили керівники управлінь та відділів, і до кожного у жителів села знайшлось запитання. На загальні теми керівники відповіли, а конкретні випадки і прізвища занотували, щоб розібратись детальніше.
 
І на закінчення своє бачення ситуації висловив голова райдержадміністрації Володимир Збаражський. Наведемо деякі тези з його виступу:
 
«Слухаючи доповідь сільського голови співставив цифри: за чотири воєнних роки в селі народилось 185 дітей, а за шість останніх мирних років – лише 43. Чому так? 
 
Сьогодні ми на все просимо грошей у держави, і не задумуємось, а де ж вона може їх взяти?
 
Хіба не можуть сільські люди сьогодні самі організувати збір молока, а не здавати його безкоштовно якомусь заїжджому обіцяльнику…
 
Сьогодні швейна фабрика готова в будь-яке село району посилати спеціально автобус, якщо звідти будуть хоча б десять жінок працювати швачками чи іншими робітницями…
 
З тими орендарями паїв, які не виконують своїх зобов’язань потрібно розривати договори, і в цьому ми будемо допомагати…
 
Сьогодні нові інвестори шукають вже вільні землі, а їх не так залишилось і багато. Наприклад, нещодавно приїздили в район австрійці. Вони планують вирощувати гарбузи і переробляти їх насіння…
 
По газифікації в цьому році ми взяли на себе дуже значні зобов’язання, але постараємось їх виконати. Перша черга робіт – підвідні газопроводи до Демчина і Мирославки, наступна – до Никонівки та Скаківки. З,6 мільйона гривень виділено на це державних коштів, але в мене іноді постає питання, а чи потрібен нам такий дорогий газ?..»
 
Було ще багато сказано керівником адміністрації, але значно важливіше, що ним було почуто. Адже з кабінету не все дізнаєшся, і навіть найкращі посередники не донесуть ту інформацію, яку можна почути безпосередньо від людей. Мені особисто було приємно, що голова не переадресовував питання до уряду, президента чи парламенту, а сприймав проблеми, висловлені селянами, як свої особисті. Ніякої риторики про партії чи вибори, лише конструктив селянського сьогодення. Тому і не розходились довго мешканці Скаківки, обговорюючи почуте і побачене на зібранні, адже говорилось не про ракети, «будови століття» чи високу політику, а про своє – селянське, рідне.
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
 
РІО Бердичів


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Де придбати якісний домашній
текстиль?

Добавил Surgars
Апрель 28, 2024

Севисный центр
Добавил bestmasterpc
Апрель 28, 2024

Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024