|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Головний податківець Бердичева Анжеліка Бевза: «Платник податків сам відповідає за своє майбутнє»

Категория:

Наприкінці лютого на бердичівлян та мешканців району чекала новина: орган, що відповідає за наповнення бюджетів гривнею і вважається «заклятим другом» платника податків – місцеву податкову інспекцію – очолила нова людина. Нею стала Анжеліка Бевза. Економіст за освітою, свого часу вона закінчила київський «наргосп». Більше 20-ти років пропрацювала у податкових органах Житомирщини та Вінниччини, 10 із них – на керівних посадах. До Бердичева приїхала з Вінниці, де працювала заступницею начальника ДПА. Які враження супроводжували Анжеліку Бевзу на новому місці? Що побачив новопризначений керівник, переступивши поріг нового місця роботи? Які першочергові плани перед собою поставив?

Анжеліка Бевза, начальник Бердичівської ОДПІ: «Як керівник, я хотіла б подякувати попередньому керівництву за те, що воно зберегло на сьогодні доволі перспективний колектив, який вважається одним із найкращих в області. Для того, аби полегшити життя платникові, аби він не витрачав багато часу на здачу звітів та утримання певних довідок, ми плануємо відкрити у приміщенні ОДПІ Центр обслуговування податків.»

Перш за все, наголошує Анжеліка Бевза, завдання її як керівника полягає у тому, аби покращити обслуговування платників податків. Реформування служби – то не панацея, потрібно запроваджувати нові схеми роботи, вирішувати конфліктні ситуації, налагоджувати партнерські відносини між податківцем та платником податків, вважає керівник Бердичівської ОДПІ. Інформуючи знімальну групу про виконання планових показників за І квартал, що їх, до речі, місцева податкова виконала у повному обсязі, Анжеліка Бевза звернула увагу на одну річ: співвідношення добровільної сплати із примусовими стягненнями та сплатами внаслідок контрольних перевірок.

Анжеліка Бевза, начальник Бердичівської ОДПІ: «Колективом протягом січня-березня 2012 року забезпечено надходження платежів до бюджетів усіх рівнів у сумі 47 млн. грн. 21 млн. із них – це податок з доходів фізичних осіб, 10 млн. – ПДВ, 6 млн. – податок на прибуток. Спочатку 2012 року до загального фонду держбюджету платниками податків міста та району сплачено 19 млн. податків зборів та обов’язкових платежів. А це на 5 млн. (40%) більше, ніж в аналогічному періоді минулого року. У загальній сумі надходжень 91% надійшов від добровільної сплати податків, 3% - за рахунок контрольно-перевірочних робіт і 5% - за рахунок заходів примусового стягнення.»

На сьогодні, інформує головний податківець Бердичівщини, головна увага очолюваного нею підрозділу приділяється наповненню місцевих бюджетів.

Анжеліка Бевза, начальник Бердичівської ОДПІ: «До міського бюджету на сьогодні надійшов 21 млн. грн. податків, зборів та платежів. Це дало змогу виконати планові показники на 111%. До бюджету району надійшло 6 млн. грн., а це 106% виконання планового завдання.»

Нині бердичівські та обласні державні мужі частенько проголошують: контролюючі органи негайно повинні ослабити тиск на бізнес. «Дайте спокійно жити підприємцям, забезпечте їм «зелений коридор», – закликають посадовці. У податковій – лише «за». За те, щоб статистика добровільної сплати податків дійшла до цифри 100. Ну а колір коридору, мовляв, залежить від самого платника.

Анжеліка Бевза, начальник Бердичівської ОДПІ: «Якщо сьогодні платники, аби покращити соціальний рівень наших людей, використовуватимуть менше тіньових схем, якщо перестануть виплачувати зарплату «у конверті», то для них зменшиться кількість перевірок і будуть створені всі умови стосовно здачі звітності. Нині 90% платників подають звітність в електронному вигляді, не витрачаючи час і у межах свого робочого кабінету.»

Платник сам відповідає і забезпечує своє майбутнє, резюмує Анжеліка Бевза. Майбутнє також в руках у тих, хто спокійно отримує зарплату «у конвертах», нагадує начальник податкової, і дуже шкода, що про подібні факти її працівники узнають від людей лише тоді, коли людям тим, ту саму зарплату не додали.

Анжеліка Бевза, начальник Бердичівської ОДПІ: «На сьогодні ми будемо переглядати відносини з тими платниками податків, у яких будемо бачити певні труднощі із заборгованістю по заробітній платі, із самою сумою заробітної плати (коли вона не відповідає законодавчо установленим термінам). Ця робота велася і до мого приходу на цю посаду, тож, і в майбутньому ми продовжимо її для того, аби наші люди були соціально захищеними.»

 

Автор: Олександр Єжель

Камера: Юрій Гавриш
Телеканал "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024