|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Політичні ігрища в місті Бердичеві

Категория:
На початку серпня громадські ветеранські організації міста Бердичева зібралися у міському Будинку культури ім. Шабельника, де розглядалося питання про висунення Олександра Ревеги кандидатом у народні депутати України від громадськості Бердичева . На зустрічі були присутні представники Бердичівської міської організації ветеранів, Бердичівської спілки ветеранів Афганістану, Бердичівської спілки ветеранів Чехословацьких подій, Бердичівської спілки інвалідів Збройних сил, представники інших громадських організацій міста - усього на зібранні були присутні п’ятдесят осіб. Під час розгляду головами даних організацій за згодою інших членів зібрання було підписано звернення від імені голів громадських організацій до Олександра Ревеги з пропозицією балотуватися у народні депутати України по нашому виборчому округу. Та у розпалі виборчого процесу ця історія набула несподіваного продовження і перетворилася на справжній політичний скандал.

В місцевих засобах масової інформації Бердичева нещодавно з’явилася резонансна інформація, в якій голова однієї з ветеранських громадських організацій нашого міста Бердичева стверджує, що він та його організація ніколи не симпатизували Олександру Ревезі та підтримують зовсім іншого кандидата у народні депутати, а сам Олександр Васильович просто набирає собі бали, «роблячи піар» за рахунок ветеранів. Для того, щоб нашим читачам краще було зрозуміло, про що йде мова, пропонуємо Вашій увазі текст прийнятого тоді звернення:

До жителів м. Бердичева та Бердичівського району

Копія: депутату обласної ради Ревезі О.В.

Звернення

2012 рік – рік виборів до Верховної Ради України. У цей непростий час для усіх українців звертаємось до Вас, щоб бути почутими.

Ми, представники громадських організацій Бердичівського краю, як і жителі інших районів, що входять до складу спільного виборчого округу, стурбовані ситуацією, що починає розгортатися навколо нашого депутата Ревеги Олександра Васильовича.

Він відомий у місті не один рік як успішний підприємець, меценат, спонсор багатьох заходів для людей різних вікових категорій, благодійник і просто добра людина, що готова прийти на допомогу у важку хвилину. Протягом багатьох років Олександр Васильович надає допомогу десяткам шкіл, дитячих садочків, лікарням, амбулаторіям, релігійним конфесіям, людям з особливими потребами, ветеранам, малозабезпеченим громадянам. Він надає матеріальну підтримку талановитій молоді у мистецькому, спортивному зростанні, завжди активний спонсор різних заходів у місті і районі. Якщо пригадати список депутатів обласної ради попередніх скликань, то навіть важко згадати, чим запам’яталася їхня депутатська діяльність «на благо бердичівлян», хоча обіцянок було чимало. А реальних господарчих і благодійних справ Олександра Ревеги уже вистачило б на кількох депутатів.

Він просто живе в такому ритмі, просто допомагає людям і не думає про якусь особисту винагороду, бо все, що йому потрібно, здатний заробити власними силами.

Останнім часом Бердичевом поширилася чутка, що Ревега О.В. піде у депутати Верховної Ради, і складається враження, що з того часу хтось цілеспрямовано розпочав явно не безкоштовну «акцію» поливання брудом цієї людини і її справ. Не гребують навіть купляти журналістів та телебачення для реалізації цієї брудної ідеї.

Дорогі земляки! Будьмо послідовними у своєму виборі. Депутат обласної ради Олександр Ревега за роки своєї депутатської діяльності довів, що ми не помилилися, довіривши йому представляти інтереси Бердичівщини в області.

Він – один з небагатьох, хто не просто числиться, а працює депутатом. Він уже має досвід вирішення питань на обласному рівні, а головне – вирішує багато проблем власними силами і коштами. Таку людину, що живе і працює з Богом у серці і з думками про благо ближніх, більші можливості зроблять тільки сильнішою.

Все це дає підстави звернутись від імені громадських організацій Бердичівщини до О.В. Ревеги з пропозицією балотуватися у народні депутати по нашому виборчому округу і з таким же натхненням представляти наші інтереси на більш високому рівні.

За згодою зібрання, після голосування, в якому з п’ятидесяти чоловік «За» виступили сорок два представники ветеранських організацій, «Проти» - шість і двоє «Утрималися», під Зверненням власноруч свої підписи поставили: Голова Бердичівської міської організації ветеранів С.С. Желєзняк, Голова Бердичівської спілки ветеранів Афганістану – воїнів-інтернаціоналістів В.А. Мамедов, Голова Бердичівської спілки ветеранів Чехословацьких подій – воїнів-інтернаціоналістів М.І. Вахніцький і Голова Бердичівської спілки інвалідів Збройних сил В.Ф. Борчан.

f

І ось тепер через засоби масової інформації Голова Бердичівської спілки ветеранів Чехословацьких подій – воїнів-інтернаціоналістів Микола Вахніцький розповів, що він та його організація, виявляється, ніколи не підтримували Олександра Ревегу, а буцім-то підписане ним звернення – явна фальсифікація. «І тут з’являється інформація, яку розповсюдив Олександр Ревега, що наша Спілка підтримує його кандидатуру на виборах. Це неправда. Я спростовую цю інформацію. Цей кандидат взагалі не питав нас: підтримуємо ми його чи ні, а сам чомусь так вирішив» - обурено заявив Микола Вахніцький місцевим газетярам.

Однак підпис Миколи Вахніцького, власноруч поставлений ним під зверненням ветеранських організацій міста в присутності представників своєї організації та голів інших громадських організацій дає право сумніватися в правдивості його слів, оскільки ніякої фальсифікації бути не могло – про це свідчать і присутні в залі свідки, і документи, на основі яких проводилося зібрання громадських організацій, і особистий підпис пана Вахніцького під цим документом.

В той же час по телефону Микола Вахніцький заявив, що він відмовляється від свого підпису, а Бердичівська спілка ветеранів Чехословацьких подій – воїнів-інтернаціоналістів так само, як і Житомирська обласна спілка воїнів-інтернаціоналістів підтримують іншого кандидата в депутати.

„На президії Житомирської обласної спілки було вирішено одноголосно підтримати кандидата у народні депутати по 63 виборчому округу іншого кандидата. Усі ці заяви зроблені без нашого відома, тому це провокація”, - висловив своє бачення ситуації Голова Житомирської обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів Валерій Бондарчук і підкреслив, що ті кандидати, які сьогодні розповсюджують неправдиву інформацію, повинні понести за свої слова відповідальність.

І якщо словам Валерія Бондарчука можна повірити, так як він міг не знати про події, що розгорталися в Бердичеві, то Микола Вахніцький своєю поведінкою не тільки кидає тінь на всіх воїнів-ветеранів міста Бердичева (серед яких є завжди тверді в своєму слові офіцери та люди, що неодноразово проливали кров за свою державу), але й повністю дискредитує організацію, головою якої він являється. І відповідальність якраз повинен нести безпосередньо Микола Вахніцький, який вчинив не по совісті, а тепер намагається перекласти свою вину на представників інших ветеранських організацій міста Бердичева, роздуваючи зі своєї «маленької» зради політичний скандал.

У середу, 5 вересня, представники ветеранських організацій міста Бердичева зібралися разом для того, щоб засудити поведінку свого колеги як недостойну колишнього військового і ветерана, який зараз очолює Бердичівську спілку ветеранів Чехословацьких подій. Сам Микола Вахніцький зустрітися з представниками громадських організацій міста відмовився, мотивуючи це тим, що в нього багато справ, і він зараз їде з Бердичева. Для журналістів ветерани зізналися, що звинувачення у фальсифікаціях мали на них негативний вплив, адже до цього ніхто не міг звинуватити громадські ветеранські організації Бердичівщини в нечесності. Навпаки – їх двері завжди були відкриті для відвідувачів, і за роки своєї діяльності завдяки втручанню даних організацій вдалося допомогти великій кількості людей, які так чи інакше були опалені холодним та безжальним полум’ям війни.

За законами війни зрада жорстоко карається розстрілом на місці або трибуналом, та ми живемо у мирний, демократичний час, де кожен може говорити сьогодні одне, а завтра - інше, не відповідаючи перед законом. Та крім юридичного суду є ще два суди – Громадський і Божий, на яких уникнути кари вже не вдасться. Тридцять срібняків не принесуть щастя, а той, хто зрадив один раз, не вагаючись зрадить і вдруге. Є питання до представників Бердичівської спілки ветеранів Чехословацьких подій: Вам не соромно за поведінку свого бойового побратима, свого лідера? Адже серед колишніх військових зрадників не буває…. Вірніше, раніше не було.

Василь БЕЗВЕРХНИЙ

f

f

f

Смотреть весь фоторепортаж

БЕРДИЧІВ ДІЛОВИЙ


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Доставка ролів
Добавил Nimiren
Май 7, 2024

ChatGPT нейросеть онлайн
Добавил trippple
Май 6, 2024

Музыкальный дистрибьютор в
России

Добавил trippple
Май 6, 2024

Тонировка стёкол автомобиля в
Москве

Добавил trippple
Май 6, 2024

Очки cazal
Добавил AndreyMops
Май 6, 2024