|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Май 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Святий Миколай на славу попрацював у місті Бердичеві – та фотографувати так і не навчився…

Категория:
Звіт про роботу Резиденції Святого Миколая за 2013 рік: кожна дитина вірить у диво і у те, що добро живе зовсім поруч. Варто тільки заплющити очі на хвильку, як прийде Святий Миколай і принесе довгоочікуваний подарунок. Яким було здивування дитини, коли вона приходила до дитячого клубу «Рожеве Слоненя» до імпровізованої «Резиденції Святого Миколая», можна було прочитати в її очах. У центрі біля ялинки сидів уважний із добрими очима Миколай. Ліворуч та праворуч від нього стояли помічники Чортеня із різочками і Янгол із книгою дитячих добрих справ. Із хвилюванням у голосі кожен розповідав, що доброго робив продовж року і за те отримував цукерку.

Янгол багатьом діткам записав ще одну гарну справу, благочинну. Усі хто подарував діткам-сиротам та дітям-інвалідам іграшку чи книгу отримали посвідчення Помічника.

Такого роду проект вперше реалізовувався у місті Бердичеві. Його підготовкою та реалізацією займалися учасники проекту «Скарбниця креативних ідей», який проводила Бердичівська молодіжна громадська організація «Фенікс» спільно з Корпусом Миру США в Україні, а учасниками стали активна молодь і активісти ГО «Самопоміч».

За час роботи Резиденцію Св. Миколая відвідали 148 родин і понад 200 дітей. Кожна чемна дитина отримала солодощі. Маленькі помічники Св. Миколая принесли 357 іграшок для дітей різного віку, 50 книг і розмальовок за що отримували посвідчення «Помічника» та відвідали розважальний захід у кінотеатрі «Драйв».

Дані іграшки і книги були передані в Бердичівську Школу Інтернат І-ІІІ ступенів для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а це нові іграшки на суму 1478 грн. та ящик цукерок.

Решту добра Миколай із Помічниками занесли у Союз інвалідів міста Бердичева та району, громадську організацію для дітей-інвалідів «Насіння Надії», у дві недільні школи для нужденних діток Свято-Миколаївського Собору (м. Бердичів) та Свято-Різдва Богородиці храм (с. Озадівка), двом діткам позбавленим батьківського піклування, котрі перебували у дитячому відділені ЦМЛ та 6 нужденним родинам (за списками управління у справах сім’ї та молоді Бердичівського міськвиконкому).

Любов Трибун, координатор проекту, голова ГО «Фенікс»: «Цього року вперше розпочала свою роботу Резиденція Св. Миколая у місті Бердичеві. Ми плануємо, щоб даний проект став щорічним і всі мешканці нашого міста знали б, що починаючи із грудня місяця по вихідним днях до 19 грудня на них чекає імпровізований Св. Миколай зі своїми помічниками. Адже День Святого Миколая – це традиційне українське свято. За допомогою Резиденції Св. Миколая ми зачіпляємо три проблеми: сімейне дозвілля, зайнятість молоді, відродження духовності та традицій. Також хочу подякувати усім, хто підтримав проект «Резиденція Святого Миколая». А особливо волонтеру Корпусу Миру США в Україні Натаніелю Оушяному, 3Д кінотетру «Драйв», рекламній агенції «PR-ожектор», святковій агенції «Імперія свята», туристичній агенції «Мрія», дитячій ігровій кімнаті «Смішарики» і звичайно ж усім сім’ям, котрі завітали поспілкуватись із Св. Миколаєм та його помічниками.

Звичайно ж місто має знати імена активістів Резиденції: Олена Денщікова, Юлія Лефтер, Остап Маланюк, Максим Клим, Богдан Трибун, Роман Кос, Людмила Маляр, Наталія Столяр, Анна Давидова, Ксенія Грабовська, Ірина Сухарська, Леся Калєва, Ігор Савін, Ольга Самойлова, Вікторія Михайлова, Ліза Філатова, Оксана Городецька, Наталія Лук’яненко, Вероніка Новаківська, Ірина Петрук, Володимир Ніколайчук.»

Оксана Городецька, волонтер БМГО «Фенікс»: «Серце переповнюється теплом, коли дивишся на дітей, які приходили до Резиденції і розповідали про добрі справи, які впродовж року вони робили. Цікаво було спостерігати за батьками, які з гордістю приводили своїх дітей і в підтвердження своїх слів щодо існування Святого, говорили: «Ось бачиш, Сам Святий Миколай сидить зі своїми Помічниками, тож розповідай, як ти себе поводив и будеш поводитись…» Одні діти розповідали про свої гарні справи, другі говорили, що вони ще мало зробили гарного, але в наступному році вони кожен день будуть робити гарні справи.»

Роман Кос, волонтер БМГО «Фенікс»: «Особисто мені, акція дуже сподобалась. Робота в команді і почувати плече іншого, необхідно було перевтілюватись. І досвід, який я отримав ні з чим не зрівняти. Дійсно, чим більше віддаєш - більше отримуєш. Очі щасливих дітей - ні що не замінить.»

Ольга Миколаєнко

f

f

f

f

f

f

Смотреть весь фоторепортаж

БЕРДИЧІВ ДІЛОВИЙ


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
ChatGPT нейросеть онлайн
Добавил trippple
Май 6, 2024

Музыкальный дистрибьютор в
России

Добавил trippple
Май 6, 2024

Тонировка стёкол автомобиля в
Москве

Добавил trippple
Май 6, 2024

Очки cazal
Добавил AndreyMops
Май 6, 2024

Модульні кухні
Добавил ostin92
Май 6, 2024