|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

«Junior Battle» у Бердичеві: зроби мені хіп-хоп!

Категория:

«Junior Battle» у Бердичеві: зроби мені хіп-хоп!

 

Доки дорослі шукають (чи роблять вигляд, що шукають) те, що могло би об’єднати мільйони людей, доки жаліються, що коштів не вистачає на те чи на се, енергійна та безкомпромісна молодь уже давно знайшла спосіб згуртуватися і визначила свій шлях до єднання. Він не потребує величезних капіталовкладень: пройти ним можна, озброївшись виключно терпінням та бажанням працювати над собою. Всередині обов’язково потрібно мати любов до обраної справи. Ну і не завадять також вільний спортивний одяг, котрого не шкода і гладенький шматок чогось, що піде на покриття. Отже, бердичівська школа сучасного танцю «Rocket Jump» ласкаво запрошує усіх до об’єднання під прапорами брейкдансу та хіп-хопу.

ІІ-й відкритий чемпіонат міста Бердичева з сучасного танцю «Junior Battle» прогримів у приміщенні гарнізонного Будинку офіцерів: прогримів у ритмах брейкдансу та хіп-хопу. Чи люблять та знаються на них на Житомирщині? Відповідь: близько 80-ти учасників абсолютно різного віку з Бердичева, Андрушівки, Житомира, Малина, Новоград-Волинського, Коростеня, Коростишіва і навіть із дружньої Вінниці…

Своєю присутністю цю танцювальну тусовку вшанували відомі у не такому вже і вузькому вибуховому колі гуру регіонального брейку й хіп-хопу ACID, ROSS, CRASH, BONUS та Серьога – їм організатори довірили роль суддів. Ну а «прокачували» «тусу» бердичівляни МС Борис Дем’янчук та DJ COOKIE.

Отже, брейк та хіп-хоп, наполягають його королі та піддані, це, насамперед те, що об’єднує і не вимагає великих витрат.

Андрій «ACID» Шулик, суддя чемпіонату «Junior Battle» (м. Вінниця): «Когда я начал танцевать брейкданс, у меня не было зала для занятий: был заброшенный садик рядом с домом, оттуда я отодрал кусок линолеума, вымыл его и начал танцевать у себя во дворе. Просто было желание... Любой социальный статус человека позволяет заниматься этими танцами. Как противовес, могу привести бальные танцы, которые требуют больших материальных затрат. В брейкдансе есть большой спектр возможностей для проявления себя: человек может больше показать танцевальную часть, подойти вплотную к гимнастике и акробатике или совместить все это, совместить разные стили. В общем, есть большая свобода для самовыражения.»

Те, що усе воно – ритмічне, динамічне і з викрутасами, зрозуміло, кине хтось, та що з цього брейкданс, а що – хіп-хоп – от у чому питання. Тут все просто, пояснюють фахівці: брейк – це коли багато трюків, спеціальних рухів, значна частина яких виконується на нижньому рівні. Хіп-хоп, зауважують, це танець соціальний, його і у нічному клубі показати не гріх, і з дівчиною на пару станцювати можна.

Андрій «ACID» Шулик, суддя чемпіонату«Junior Battle» (м. Вінниця): «Я не говорю о соревновательном хип-хопе: в нем нужно больше техники, амплитуды, мощи. В своих же корнях хип-хоп – это социальный танец, в котором люди могут общаться между собой. Брейкданс же по определению соревновательный: это его суть. Его смысл – победа над противником, победа над собой.»

Більшість із учасників (правда, скоріш, зрілого віку) починали свій шлях у брейкдансі, подібно легендарному ACID: віднаходили шматок якогось покриття, стелили у подвір’ях і починали освоювати ази непростого танцювального мистецтва. А заодно намагалися залучати до цієї культури хлопців та дівчат.

Володимир Чумак, учасник команди «Head Hunters» (м. Бердичів): «Зі своєю командою ми їздили на фестиваль, займали призові місця. І надалі плануємо продовжувати в тому самому дусі. Брейк – не такий танець, як всі, він особливий: у нього є своя мета, своя мова. Вона зрозуміла для всіх і змушує кожного спробувати себе у цій справі.»

Організатори чемпіонату так і поділили учасників – на брейкдансерів та хіп-хоперів. Перших, до того ж, розбили за класифікаціями – діти до 10-ти років, початківці та профі. У програмі першості передбачили справжні «батли» – танцювальні дуелі між учасниками, а стимулом показати себе з найкращого боку мали слугувати призи від численних спонсорів чемпіонату – кубки, грамоти, а також ціла партія навушників, Wi-Fi роутер та планшет. Окрім того, по завершенні танцювального форуму, на бажаючих чекали майстер-класи від ACID та Валерії Малицької.

Що потрібно було зробити, аби викликати прихильність суворих, але справедливих суддів? Для початку чисто, «лаконічно» (але при цьому ефектно) вийти, довести свою спорідненість із музикою, продемонструвати, що орієнтуєшся у різноманітті рухів та не впасти обличчям у багнюку перед суперником, котрий не зводив з тебе очей.

Андрій «ACID» Шулик, суддя чемпіонату«Junior Battle» (м. Вінниця): «Брейкданс-батл – это настоящий поединок: это умение не просто выйти и показать свои умения, но и установить контакт с соперником. Это умение показать сильные стороны свои и слабые – его. Субъективно я люблю хорошие, эффектные трюки, чистый выход, динамику, энергетику, мощь. Касательно хип-хопа, то тут, прежде всего, важен ритм, танцевальный словарь участника, техника и, главное, личность танцора, персонаж. Интересен он, его энергетика, есть ли у него лицо.»

Після багатогодинних батлів судді таки винесли свій вердикт: першим у категорії «Брейк. Діти до 10-ти років» став маленький b-boy із Малина Дядя Льоша, найкращим серед початківців було визнано літаючого b-boy з Коростеня Fly Boy. Найкрутішим хіп-хопером чемпіонату виявився (знову-таки малинчанин) Крутой, а у номінації «Брейк-Про» переміг вінницький b-boy Парашут. Щодо брейк-команд, то на цій першості не було рівних команді Row Generation із Вінниці.

 

Автор: Олександр Єжель

Камера: Юрій Гавриш
Телеканал "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Транспортная компания
Добавил okna-4
Апрель 30, 2024

Файлообменник. Заработок на
продаже файлов

Добавил feberik
Апрель 30, 2024

Який віскі порадите для
корпоративу

Добавил ProTexnik
Апрель 30, 2024

Купити заморожені пельмені та
вареники

Добавил Doni777
Апрель 30, 2024

Доставка ролів
Добавил AndreyMops
Апрель 29, 2024