|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

День відкритих дверей у Бердичівському обласному госпіталі для ветеранів війни (ВІДЕО)

Категория: Общество

alt

Віталій Сохацький,як ніхто, знає: реабілітація для військового важлива, як повітря. З 1993 року він служив у 95-й бригаді. У 2007 і 2010 роках їздив до Югославії, а у 2014 – потрапив на рік в АТО. Після поранення отримав III групу інвалідності.

Сьогодні він з багатьма побратимами-захисниками Батьківщини різних поколінь приїхав на День відкритих дверей до Бердичівського обласного госпіталю для ветеранів війни. Для них тут презентують усі відділення та оновлений центр неврологічної допомоги і психологічної реабілітації учасників АТО.

"Даний госпіталь, можна сказати, є одним з найсильніших у нас на Житомирщині у плані лікування, спеціалістів і всього іншого. Якщо порівняти із житомирським госпіталем, то, побувавши тут, усі просяться сюди, бо тут забезпечення медикаментами безкоштовне, 5-разове харчування, індивідуальний підхід лікаря і умови чудові", – говорить чоловік.

За півтора роки Житомирська обласна рада виділила на цей шпиталь 1 мільйон 700 тисяч гривень. До того ж заклад підтримує багато благодійників.

"Сьогодні вже є що показувати. Це й оновлена апаратура, і приміщення, і майже закінчений ремонт центру реабілітації. Я думаю, що захисникам України, які тут лікуються, доволі приємно", – каже головний лікар закладу Павло Журбенко.

Засвідчує це військовослужбовець-спецпризначенець, колишній айдарівець пан Олександр. Каже, йому настільки сподобалося перебування в госпіталі, що привів сюди своїх товаришів, які дещо скептично ставилися до медицини.

"Я навіть хлопцям кажу, рекомендує тут лікуватися. Різниця з минулим роком колосальна: багато зроблено, змінилося. І техніку для обстежень привезли, усе роблять для нас, і медсестри про нас дбають", – говорить Олександр Лаговський.

Ремонт палат у відділеннях, 5-разове харчування пацієнтів, обстеження на новому обладнанні – усе це, кажуть військові, заслуга головного лікаря. Якби не він, говорять, не все це було б у закладі. Нині тут без зайвих крововтрат оперують хірурги; лікарі-рентгенологи проводять обстеження за лічені хвилини і результат друкують на принтері. А ті, хто прийшов підлікувати своє здоров’я, відпочивають у відремонтованих палатах. Люди запевняють: за крапельниці медсестрам не платять, хорошого ставлення до себе не випрошують. Раді, що можуть гідно лікуватися, отримуючи при цьому кваліфіковане обстеження.

У шпиталі для ветеранів війни лікують як тілесні, так і душевні рани. З бійцями з фронту тут працюють психологи. Така штатна одиниця вимога часу, адже тільки на Житомирщині вже є майже 15 тисяч учасників бойових дій на сході України. Багато з них уже ніколи не будуть такими, як до АТО. Побачені жахи неоголошеної війни відкладаються в них на підсвідомості.

"Їм треба це проходити тут, удома. Вони захищають Україну, а не іншу країну. Багато хлопців приїздять із посттравматичним синдромом. Їм обов’язково потрібна психологічна реабілітація. Це ті, хто вже пішов на дембель чи просто їде у відпустку", каже волонтер Юлія Толмачова.

Психологи центру неврологічної допомоги і психологічної реабілітації учасників АТО кажуть: часто військові вже мають досвід роботи з фахівцями, але так і не отримали допомоги, тому відкриваються неохоче.

"Є такі, що по три-чотири рази вже в нас лікувалися, їх навіть не потрібно запрошувати. Приходять: привіт, ми є", розповідаєпрактичний психолог Сніжана Крижба.

Дбають про духовне відновлення пацієнтів госпіталю і у храмі великомученика і цілителя Пантейлемона. Приміром, на Великдень тут дарували воїнам паски і крашанки. У будні ж готові вислухати й дати слушну пораду.

"Воїни, які саме приходять зі сходу України, більш замкнуті. Звертаюся, щоб вони приходили до храму, бо Бог про них піклується, і УПЦ завжди за них молиться і надає волонтерську допомогу", – говорить отець Юрій Кирилюк, настоятель храму в госпіталі на честь великомученика і цілителя Пантелеймона УПЦ КП.

Обласне керівництво обіцяє підтримувати заклад і надалі, адже переконалося: потреба в цьому є, як і є результат від попередньої спільної роботи.

"Обласна рада виділяла й виділяє значні кошти на ремонт. І зараз будемо посилювати, аби ми могли адекватно лікувати й утримувати тих людей, які поклали здоров’я і сили, щоб боронити нашу Батьківщину", – каже перший заступник голови Житомирської обласної ради Сергій Крамаренко.

Найближчими планами головного лікаря обласного госпіталю є відновлення роботи лікувальних ванн для пацієнтів та продовження співпраці з меценатами.

"Дав поштовх для розвитку багатьох відділень, для посилення їхньої матеріально-технічної бази. Чоловік непосидючий, дістає всіх на всіх рівнях. І це відчувають наші хлопці, які захищають нас на сході", каже про головного лікаря міський голова Бердичева Василь Мазур.

Матеріал zhitomir.today

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024