|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У Житомирі остерігаються життєдіяльності Бердичева, до очільника якого збираються обурені гості із ближніх сіл (ВІДЕО)

Категория: Общество

alt

Мешканці Бердичівського району збираються у гості до бердичівського міського голови. Про це заявили районні депутати та голови деяких сільських рад на черговому засіданні комісії з питань екології. Причина – забруднення водойм у чотирьох селах району водами з приватних очисних споруд, які проводять очистку каналізаційних стоків Бердичева. Люди кажуть: у водоймах сіл до холодів гинула риба, стояв і стоїть досі нестерпний сморід. І все через брудні стоки, які, мовляв, знищують природу у їхніх селах і є загрозою для всього живого.

Небайдужі громадські активісти довели справу до відкриття кримінального провадження, ініціювали ряд досліджень води із забруднених водойм. Але, кажуть у районі, попри негативний результат ніхто не поніс належного покарання і проблема не вирішена досі.

«Те гімно, що виливається в річку, звідки воду п’ють корови, а з цих корів молоко п’ють діти і риба росте в цих водоймах, воно продовжує литися. Ми говоримо-говоримо, у стіни б’ємось, але це триває. З першої години ночі до трьох виливаються у річку скиди, які виливають декілька років поспіль», – говорить депутат районної ради Габріел Мкртчян.

Звернувшись по підтримку до Держпродспоживслужби у Бердичеві, люди дізнались, що її фахівці у своїй роботі досі керуються санітарними правилами і нормами охорони поверхневих вод 1988 року, не маючи нових.

«На жаль, з 1 січня 2017 року вони розпорядженням Кабміну визнані недійсними і інших норм-орієнтирів, щоб усе нормувати, в державі ніхто не прийняв до цього часу», – зазначає очільник Держпродспоживслужби у Бердичеві Валерій Биков.

А це, упевнені члени комісії, означає одне: хто, що, в якій кількості б не скидав – погано це чи добре – визначити неможливо. Страждають від цього лише селяни.

«У людей немає можливості якось протистояти цьому. Хтось боїться за свою роботу, за друзів, ще за щось. Бо це репресії, сказавши сьогодні все, завтра до мене завітає податкова, прокуратура, СБУ. Поліція приїздить, фіксує факт злочину, чудово, ура, герої! Цей факт злочину може розслідуватись 10 років, онуки заміж вийдуть, а ще розслідуватимуть», – вважає Габріел Мкртчян.

У районі зізнаються: небайдужим людям вже набридло відбирати проби води, брати участь у їх дослідженні, щоб довести забруднення водойм з боку міста. Тут обурені фактом відсутності саме міських очисних споруд, які роками все ніяк не збудують. А ще тим, що Бердичів аморфно ставиться до екологічної біди сусідніх сіл.

«Це дуже складне питання, це десятки мільйонів гривень. Але за ті гроші, які платили бердичівляни за водовідведення – це теж мільйони. І от протягом років хоч щось би робили. І ми б впряглися, бо і нас це стосується, і Житомирський район», – говорить член комісії з питань екології Юрій Михальчук.

«Складається враження, що протягом 15 років, відколи міським головою є Василь Мазур, це питання не піднімалось, і це взагалі дивина. Коли театральна бутафорія підмінюється вирішенням реально важливих питань, які стосуються здоров’я людей», – додає депутат міської ради Олексій Побережний.

Олег Козловський, який багато років займається вивченням питання забруднення водойм району містом, розповів: результат вже є. Так, «Бердичівкомунсервіс» виявив несанкціоновані врізки у ливневу каналізацію міста.

«Одна із них приватний будинок. Друга – є акт зафіксованої врізки каналізаційної мережі водокану в ливневу трубу», – каже він.

У присутніх виникло питання, чому разом з ними не переймається долею мешканців бердичівських сіл голова районної ради Софія Томашевська. Протягом засідання вона так і не з’явилась.

«Більшої проблеми для району, ніж оце, чим ми займаємось, немає. Я в цьому вбачаю ігнорування цієї роботи, передайте їй. Це складніша робота, ніж грамоти роздавати на Дні місцевого самоврядування», – каже Юрій Михальчук.

Згодом з’ясувалось: голова районної ради була на іншій комісії. Ті ж, хто був присутній, кажуть: на міську сесію завітати таки варто. У Житомирі, тим часом, за словами Олега Козловського, вже цікавляться якістю води річки Гнилоп’ять. Адже остерігаються нищівних наслідків життєдіяльності Бердичева.

Матеріал zhitomir.today

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024

Где можно провести
вакуум-регуляцию?

Добавил Щppecof
Апрель 26, 2024

Отзывы о лучших капперах
Добавил dariapotapchuk
Апрель 26, 2024

Бильярдный зал
Добавил friza
Апрель 25, 2024

Складські стелажі
Добавил ostin92
Апрель 25, 2024