|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У Бердичівському районі одразу 8 дітей з багатодітної родини захворіли на кір

Категория: Происшествия

alt

Залишається неблагополучною епідемічна ситуація з кору в області. Останнього тижня в області на кір захворіли 22 особи. А у Бердичівському районі одразу восьмеро дітей з однієї родини захворіло на кір. Про це повідомляє Житомирський обласний лабораторний центр.

Упродовж 21.06-27.06.2018 р. на кір захворіло 22 особи, в тому числі 15 дітей та 7 дорослих.
Всього з початку року в області на кір вже захворіло 249 людей, з них 104 дитини та 145 дорослих. 
Зареєстровано спалах кору у Бердичівському районі, смт Гришківці. Станом на 27.06.2018 р. у багатодітній родині захворіло 8 дітей, двоє з них було госпіталізовано. У всіх дітей відсутні щеплення через відмову батьків. 
Фахівцями обласного лабораторного центру проводиться протиепідемічна робота у вогнищах інфекції. За контактними встановлено медичне спостереження. Питання епідемічної ситуації з кору перебуває на постійному контролі», – йдеться у повідомленні. 
В обласному лабораторному центрі нагадують, що кір – небезпечне і дуже заразне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть мати смертельні наслідки. У зоні ризику знаходяться діти, які не мають двох щеплень, та дорослі, у яких відсутній імунітет. Захистити від хвороби може тільки вакцинація.

Матеріал сайту: http://zhitomir.today

Написал: kobra (6 июля 2018 14:18)
Вже 19 випадків захворювання на кір зафіксовано в Бердичівському районі
06 лип. 2018

За офіційними даними міністерства охорони здоров’я України станом на 3 липня поточного року в Україні зареєстровано 24027 випадків захворювання на кір, серед них 13400 дітей. Від ускладнень захворювання на кір померло 12 людей 8 дітей та 4 дорослих. За 6 місяців 2018 року в Житомирській області зареєстровано 257 випадків захворювання на кір, серед них 111 дітей, 57% в структурі захворілих займають дорослі (146 осіб). Кір реєструється на всіх адміністративних територіях області. Не оминула кір і наш регіон. Так в першому півріччі на території міста Бердичева на кір захворіло 4 дорослих, а в Бердичівському районі зареєстровано спалах кору серед дітей двох багатодітних родин, захворіло 19 осіб, серед них 18 дітей. Інфікування першого захворілого відбулося за межами нашого регіону, а саме – на території Вінницької області, де мав контакт з хворим на кір родичем. Щеплена проти кору лише 1 особа, отримала одне щеплення у віці 1 рік. Інші діти були не щеплені проти кору через категоричну відмову батьків від щеплень за релігійними переконаннями.


Кір – гостре інфекційне захворювання, яке проявляється високою температурою, головним болем, слабкістю, нежиттю, сухим кашлем, світлобоязню, кон’юнктивітом та висипкою на слизових оболонках щік та шкірних покривах. Перші елементи висипу у вигляді дрібних білих плям, так звані п’ятна «Бельського – Філатова – Копліка», з’являються на внутрішній поверхні щік. Через декілька днів з’являється висип, спочатку, як правило, на обличчі, за вухами, верхній частині шиї. Приблизно через 3 дні висип поширюється по всьому тулубу та кінцівках. Висип тримається 5-6 днів. Зникнення висипу відбувається в зворотній послідовності. Здебільше залишається пігментація.



Кір – небезпечне вірусне захворювання, що вражає як дітей, так і дорослих, які не мають імунітету проти цього захворювання. При контакті не щеплених людей з хворим на кір 9 з 10 захворіє. Зараження кором відбувається при вдиханні повітря з найдрібнішими крапельками слизу що містять віруси, які потрапили в повітря при кашлі, чханні чи навіть розмові з хворим. Кір дуже швидко та легко розповсюджується. Вірус кору залишається активним і живе в повітрі та на інфікованих поверхнях протягом 2 годин. Інфікована людина може передавати вірус ще за 4 дні до та 4 дні після появи у неї висипу.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (6 июля 2018 14:18)
Інкубаційний період, тобто період від початку зараження людини до перших клінічних проявів, при кору становить від 7 до 21 дня. Саме в останні дні цього періоду заражена людина починає виділяти вірус і стає небезпечною для оточуючих.


Діагноз кору встановлюється на підставі характерних клінічних симптомів та даних лабораторних досліджень (аналізів сечі та носоглоточних змивів у термін не пізніше 3 доби від появи висипу, від цих же хворих досліджується сироватка крові в період між 4-28 добою з моменту появи висипу. Дослідження проводяться у вірусологічній лабораторії ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» безкоштовно.


Кір може мати серйозні наслідки, особливо у дітей віком до 5 років. Зокрема може спричинити запалення середнього вуха (отит), запалення дихальних шляхів( ларингіт, трахеобронхіт), пневмонію, діарею, та навіть ураження головного мозку. Тому при виникненні будь-яких ознак цього захворювання слід негайно викликати лікаря.


Спеціального лікування від цього захворювання не має. Єдиним засобом профілактики на даний час є вакцинація, що забезпечує захист від цієї інфекції. Згідно календаря профілактичних щеплень, затвердженого наказом МОЗ України №551 від 11.08.14 року «Про удосконалення проведення профілактичних щеплень в Україні» планові щеплення проти кору проводяться у віці 12 місяців та 6 років.


Наразі в Україні доступна комплексна вакцина проти кору, паротиту та краснухи – пріорікс (КПК). Вона безпечна, ефективна і забезпечує тривалий захист. До речі, перенесене захворювання на паротит чи краснуху не є протипоказанням для проведення щеплення вакциною КПК.
При виникненні випадку кору слід проводити наступні протиепідемічні заходи:
- за контактними особами чи то за місцем проживання чи виховання (навчання) встановлюється медичне спостереження протягом 17-21 день в залежності від щеплю вального статусу контактних осіб;
- діти у віці старше 1 року та особи у віці до 30 років, які не щеплені проти кору і не хворіли раніше або не мають відомостей про щеплення, підлягають за епідемічними показами щепленню проти кору протягом 72 годин з моменту контакту з хворим;
- протягом всього періоду спостереження щодня, у приміщенні, де перебував хворий, слід проводити вологе прибирання та протяжне провітрювання;
- перехворілі кором допускаються до виховних та навчальних закладів після повного клінічного одужання, але не раніше 10 днів від початку захворювання.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (6 июля 2018 14:19)
Шановні батьки!
Ліків від кору не існує. Єдиним засобом профілактики кору є щеплення. Тому варто пам’ятати що саме вчасно зроблена вакцинація гарантує безпеку здоров’я Вашої дитини.
Пам’ятайте!
Відмовившись від проведення щеплення своїй дитині ви наражаєте на високий ризик захворювання з можливими важкими ускладненнями.

Лікар епідеміолог відділення організації епідеміологічних досліджень Бердичівського районного відділу ДУ «ЖОЛЦ МОЗ України» Коломієць Валентина Іванівна

Завідуючий відділом О.І.Запаринюк

Матеріал сайту: https://rio-berdychiv.info/novini/meditsina/item/12195-vzhe-19-vypadkiv-zakhvoriuvannia-na-kir-zafiksovano-v-berdychivskomu-raioni.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (10 июля 2018 23:10)
Діти з багатодітних родин, які захворіли на кір у Бердичівському районі, вже одужуют

Серед 19 жителів Бердичівського району, які захворіли на кір, 15 – уже повністю вилікувались, ще 4 – на заключній стадії одужання. Про це повідомила головний лікар КУ Центру ПМСД Бердичівської районної ради Наталія Ровкова у понеділок, 9 липня.

Читайте повний текст: http://zhitomir.today/news/society/diti_z_bagatoditnih_rodin_yaki_zahvorili_na_kir_u_berdichivskomu_rayoni_vzhe_oduzhuyut-id26735.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024

Где можно провести
вакуум-регуляцию?

Добавил Щppecof
Апрель 26, 2024