|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Чого чекати від нового року українцям?

Категория: Экономика

alt

Україна входить у новий рік із бюджетом, який був підписаний ще на початку грудня. Для українців це означає гарантію всіх обіцяних законами виплат.

«Ми, як завжди, вчасно підготували проект бюджету. І саме головне, що він є абсолютно реалістичний. Реалістичний бюджет, який повністю збалансований, дає абсолютну впевненість в економічному зростанні у 2019 році», – Прем’єр-міністр України, Володимир Гройсман.

Що в пріоритеті на 2019 рік?

Соціальний захист населення

На соціальне забезпечення населення в бюджеті 2019 року заклали 322,89 млрд. грн. Це дасть змогу у новому році від 1 січня підняти пенсії військових (у середньому на 738 грн)., збільшити – майже на третину – зарплати діючих військовослужбовців, підняти прожитковий мінімум, який з 1 липня 2019 року дорівнюватиме 1936 грн., а із початком наступної зими сягне 2027 грн. Також, з 1 січня зросте мінімальна зарплата – до 4172 грн.,

2019 рік має пройти під знаком кількох вперше введених ініціатив, які націлені на соціальний захист.

Зокрема, пенсії будуть автоматично проіндексовані з березня, анонсований початок програми «Муніципальна няня» та монетизація субсидій. Міністр фінансів Оксана Маркарова інформує, запланована загальна цифра на субсидії сягне 58 мільярдів гривень: «Стандартна програма буде фінансуватись у повному обсязі, щоб забезпечити субсидії для всіх, хто на них має право. Друга програма розпочнеться у пілотному режимі, і до кінця року перейдемо на повну монетизацію».

Медицина – фінансування зросло на 15 млрд. грн.

Збільшені видатки на медицину дозволять продовжити програму "Доступні ліки" та доповнити у 2019 році список безкоштовних препаратів 10 найменуваннями. Завдяки програмі люди мають можливість отримати безкоштовно чи з незначною доплатою понад 260 препаратів від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми. В цілому ж, головними напрямками фінансування у сфері медицини стануть: оновлення системи первинної меддопомоги, старт пілотного проекту, що змінить формат надання екстреної медичної допомоги, будівництво нових кардіоцентрів. Також, 2 млрд.грн Уряд виділив на програму «Безкоштовна діагностика». Вже з другої половини 2019 року за направленням сімейного лікаря його пацієнти зможуть пройти безкоштовну діагностику – рентген, УЗД, ЕХО серця, мамографію.

Курс на європейські дороги за 5 років

Так, до кінця цього року заплановано якісно відремонтувати близько 4 000 кілометрів автошляхів – це рекордний показник за всі роки незалежності України. Наступного року плани не менш амбітні, тож фінансування галузі дорожнього господарства буде збільшено на майже 8 млрд. гривень до 55,6 млрд гривень, це на 17% більше ніж цьогоріч. Окрім трас державного значення отримують значні кошти і місцеві дороги – на них в якості субвенції витратять більше третини всього Дорожнього фонду. Також, окремо витратять на фінансування програм забезпечення безпеки дорожнього руху 2,1 млрд. Грн.

Продовження процесів децентралізації

У рамках продовження процесів децентралізації в 2019 році регіональні інвестиційні проекти будуть підтримані на майже 13 млрд. грн. Обсяг фінансового ресурсу місцевих бюджетів становитиме 568,7 млрд. грн., а доходи місцевих бюджетів – 287,3 млрд. грн. Ресурс місцевих бюджетів буде збільшено через додаткові надходження: на місцях будуть залишати надходження від ряду податків, зборів та акцизів.

Завдяки збільшенню фінансової незалежності на місцях регіони зможуть швидше реалізовувати такі проекти, як ремонт і будівництво шкіл і садочків, спортивних комплексів, будинків культури, сільських амбулаторій.

Із яких джерел був наповнений бюджет 2019 року?

Доходи бюджету України на 2019 рік становлять понад 1 трлн. грн. І саме дохідна частина у ньому збільшена на 17,7 млрд. грн. Це вдалося зробити, задіявши нові підходи. Зокрема, були переглянуті податкові надходження за рахунок уточнення очікуваних зборів в цьому році. Надходження від НБУ були збільшені. Певний ресурс дали ухвалені Верховною Радою законопроекти, що йшли в пакеті з проектом держбюджету. Йдеться про збільшення надходжень від рентної плати і акцизу.

У підсумку, бюджет 2019 року називають збалансованим.

Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України: «Це бюджет, який забезпечить розвиток і зростання економіки. З таким бюджетом ситуація буде стабільна, промисловість і виробництво будуть зростати, як і середні зарплати».

Матеріал zhitomir.today



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024

Где можно провести
вакуум-регуляцию?

Добавил Щppecof
Апрель 26, 2024