|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Або сідаємо за стіл переговорів, або буде жирна крапка в історії районної лікарні...

Категория: Власть

alt

Заклади бюджетної сфери Бердичівщини, якими опікується РДА і районна рада, півтора місяці під пильним контролем. Про це заявив очільник ради Максим Самчик на прес-конференції для працівників ЗМІ.

Станом на 1 вересня, пояснив він, довелось зіштовхнутись з проблемою: в управлінні праці і соцзахисту населення району заблоковано рахунки для оплати різних послуг. Це пов’язано з судовим позовом підприємства, яке здійснювало перевезення пільгових категорій населення Бердичівщини до 2016-го року включно.

«Враховуючи те, що уже не було субвенції з державного бюджету, виникла недоплата підприємству з районного бюджету. За рішенням вже апеляційного суду, 800 тис. грн. ми маємо з бюджету району їм сплатити. Наповнюють цей бюджет нині 7 сільрад. Окрім того, підприємством подано ще один позов на суму понад 1 млн. 400 тис. грн. за 2016 рік. Це теж по пільговому перевезенню. У нас відбулись перемовини з адміністрацією автотранспортного підприємства. Знайшли порозуміння по цьому позову, нам розблокували рахунки за сприяння підприємства, – за їхнім погодженням. Оплативши по першому позову 300 тисяч із 800 і розблокувавши рахунки, ми оплатили проведення експертизи більшого боргу спеціалізованим експертним центром. Я переконаний, що сума 1 млн. 400 тисяч буде на порядок меншою нам до виплати АТП», – розповідає Максим Самчик, голова районної ради.

Розблокувавши рахунки, розповів він, районна рада змогла оплатити всі послуги, по яким була кредиторська заборгованість в управлінні праці. Як-от оздоровлення воїнів АТО у відповідних лікувальних закладах. «Є домовленість, що АТП в робочому режимі буде нам розблоковувати наші рахунки для того, щоб ми проводили оплату поточних послуг. Зокрема з лікування і реабілітації дітей з ДЦП та інші», – пояснив Максим Самчик.

Зі слів голови райради, є ще одне болюче питання для району: він не забезпечує виплату зарплати вчасно і в повному обсязі бюджетним установам. В загальному незабезпеченість коштів до кінця року становить 5,3 млн. грн. Це з урахуванням усіх скорочень і оптимізації мережі бюджетних установ, роботи зі штатами.

«Найбільш болючіше це стосується Центральної районної лікарні і освіти. 3,4 млн. – незабезпеченість охорони здоров’я і 1,6 млн. – освіти. На сесії 26 вересня ми спрямували понад півмільйона доходної частини районного бюджету, тобто за рахунок перевиконання бюджету. Але на фоні 5,3 млн. – це крапля в морі. Листопад-грудень – районна лікарня незабезпечена коштами на зарплату. Технічний персонал в школі очікує три місяці невиплати зарплати. Наші лікарі, що прикро, не отримали повністю зарплати ще за серпень місяць, а маємо жовтень за вікном», каже чиновник.

Чоловік пояснює: 4 ОТГ і 7 сільрад району формуючи бюджет солідарно відправили медичну субвенцію районній лікарні. А решта проблем із нею впала на плечі лише отим семи сільрадам. Тобто до суми медичної субвенції 7 сільських рад додали майже 2 мільйона. А 4 об’єднані громади разом спромоглись додати лише 700 тис. грн.

«Риторика у всіх одна: держава забезпечила, ми це віддали. Податок з доходів фізичних осіб же осідає в одній з ОТГ: 60 % з цього податку осідають вже не в районному бюджеті, а в Швайківській громаді. Якщо ми з ОТГ солідарно не вирішимо питання утримання районної лікарні, ми можемо втратити її. Люди там у відчаї, що по 200 гривень авансу отримують. Звертаюся до голів громад: ми маємо солідарно, спільно, виважено і одностайно підійти до збереження районної лікарні. Якщо не втримати лікарні, можемо втратити сутність району як такого», – каже Максим Самчик.

З його слів, рада нині працює над тим, щоб увійти у відносини з Національною службою здоров’я. Коли у квітні запрацює реформа, лікарня може мати якийсь ефект від своєї роботи, бо держава має оплачувати її послугу. Для того, щоб бути повноцінною стороною договору з Національною службою здоров’я, яка має фінансувати мед заклади 60/40% ( 60 – субвенція, 40 – оплата за послугу), потрібно вкласти близько мільйона гривень в районну лікарню. Зокрема забезпечити її інформаційним продуктом. А це 35 комп’ютерів. 18 з них заклад вже має завдяки спонсорам. Але є потреба ще у програмному забезпеченні та в належному обслуговуванні. Якщо цю позицію не закрити, пояснює голова районної ради, відносин з Нацслужбою здоров’я не може бути. Тоді з 1 квітня Бердичівщина не отримає медичної субвенції. Це і буде жирною крапкою в історії районної лікарні.

ВІДЕО: Віталій Сінєльніков

Автор: Юлія Сінєльнікова

zhitomir.today

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Хочу купить форсунки Hunter MP
Rotator

Добавил Sergey1826
Апрель 23, 2024

Страхування
Добавил ostin92
Апрель 23, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 23, 2024

Террасная доска
Добавил ostin92
Апрель 22, 2024

Дайте пораду алкоголізм
Добавил sasha1988
Апрель 22, 2024