|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

МІСЬКИЙ АВТОТРАНСПОРТ ВІДНОВИТЬ СВОЮ РОБОТУ З 1 ЧЕРВНЯ

Категория: Власть

Відновити роботу міського автотранспорту з 1 червня 2020 року при умові дотримання суб’єктами господарювання та власниками усіх рекомендацій головного державного санітарного лікаря щодо організації протиепідемічних заходів при перевезенні пасажирів автомобільним транспортом на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19). Із такою пропозицією виступив заступник міського голови Сергій Онофрійчук на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
alt alt
alt alt

У своєму виступі Сергій Онофрійчук наголосив на наступному:

1. Автоперевізники визначають відповідальну особу, яка проводить температурний скринінг усім працівникам перед початком робочої зміни. Працівники, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2 °С або ознаки респіраторних захворювань не допускаються до виконання обов’язків. При проведенні вимірювань температури тіла контактним методом, необхідно забезпечити обов’язкову дезінфекцію виробу, яким здійснюється термометрія, після кожного його використання згідно з інструкцією виробника дезінфекційного засобу.

2. Водій та кондуктор впродовж усього рейсу у транспортному засобі повинні знаходитись у респіраторах або медичних масках, у тому числі виготовлених самостійно.

3. Забороняється перевезення пасажирів, які не використовують респіратор або захисну маску, у тому числі виготовлену самостійно.

4. Перевезення пасажирів здійснюється в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на транспортний засіб, якщо інше не встановлено правилами карантину.

5. У кожному транспортному засобі повинно бути забезпечено інформування пасажирів про заходи профілактики коронавірусної хвороби СОVID-19 доступним способом, зокрема оголошення в салоні, наочна інформація тощо.

6. Транспортний засіб підлягає вологому прибиранню з використанням миючих та дезінфікуючих засобів, в тому числі обробці місць контакту рук пасажирів (поручні, місця сидіння тощо) перед кожним рейсом. За можливості, біля вхідних дверей транспортного засобу доцільно розмістити спиртовмісні антисептики з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілового спирту та понад 70% для етилового спирту.

7. На кожному вході до приміщення автостанцій необхідно:

– розмістити інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби СОVID-19;

– організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілового спирту та понад 70% для етилового спирту.

8. Дозволяється одночасне перебування в приміщенні автостанції не більше однієї особи на 10 квадратних метрів площі зали обслуговування пасажирів. Обмеження контакту між працівниками та пасажирами повинно здійснюватися шляхом організації екранів в касах продажу квитків (з плівки, скла, прозорого пластику тощо) та дотримання принципу соціального дистанціювання (1,5 метри) в чергах. ! Робота залів очікування рейсів не дозволяється. Допуск пасажирів та перебування в приміщенні автостанції дозволяється лише у респіраторі або у захисній масці (у тому числі саморобній).

9. Адміністрація автостанції забезпечує та контролює виконання умов недопущення черг біля кас. Біля місць потенційного скупчення пасажирів повинно бути нанесене відповідне маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції не менше 1,5 метри.

10. Продаж квитків забезпечується в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на транспортний засіб. Забезпечується можливість придбання квитків через мережу Інтернет та інформування пасажирів про таку можливість.

11. Адміністрація автостанції повинна забезпечити:

– наявність засобів індивідуального захисту та їх використання працівниками (респіратори або медичні маски, в тому числі саморобні, захисні рукавички);

– постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах. Використання багаторазових рушників заборонено.

– вологе прибирання приміщень автостанції, місць контакту рук працівників та пасажирів (ручки дверей, місця сидіння тощо) з використанням миючих та дезінфікуючих засобів не рідше ніж кожні 5 годин, перед відкриттям та після закінчення робочого дня автостанції;

– регулярне провітрювання (кожні 2 години) робочих приміщень;

– централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;

– обмеження масових зборів працівників у закритих приміщеннях;

– тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику (особи, які досягли 60-річного віку, особи, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет, та хронічні захворювання легень).

12. Працівники автостанції зобов’язані:

– регулярно мити руки з милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше одного разу за 3 години, та після відвідування громадських місць, використання туалету, прибирання тощо, утримуватися від контакту з особами, які мають симптоми респіраторних захворювань.

Окремо Сергій Онофрійчук звернувся до містян пенсійного віку та тих, хто не працює, з проханням за можливості утриматися від користуванням транспортом у години “пік”. У маршрутках буде дозволено користуватися лише сидячим місцями – стояти заборонятиметься. Тож пенсіонери та ті, кому немає необхідності спішити вранці на роботу, мають з розумінням поставитися до потреб працюючого населення. Аби не виникало ані скупчень, ані конфліктів.

Матеріал сайту: https://berdychiv.com.ua/

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024

Песок в Харькове
Добавил Satyredil
Март 28, 2024

Одяг з Америки
Добавил ostin92
Март 28, 2024

Спорт и все для спорта
Добавил MillerM
Март 28, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил gutak
Март 28, 2024