|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У Бердичеві дозволили рух громадського транспорту, але можуть виникнути питання зі здачею пробного ЗНО

Категория: Власть

alt

Понеділок у місті Бердичеві розпочався з позачергового засідання комісії Бердичівської міської територіальної громади з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Бердичівського міського голови Сергія Орлюка. Розглядалося два питання: «Про організацію здійснення регулярних пасажирських перевезень та посилення карантинних та обмежувальних протиепідемічних заходів у закладах освіти на території Бердичівської міської територіальної громади» та «Про стан накопичення та збереження місцевого матеріального резерву Бердичівської міської територіальної громади».

На початку засідання члени комісії заслухали інформацію начальника відділу охорони здоров’я Валентини Остапюк, директора КНП «Бердичівська міська лікарня» Бердичівської міської ради Лариси Бабікової та директора КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Бердичівської міської ради Наталії Хорошун про ситуацію з поширенням коронавірусу на території нашої громади.

Впродовж вихідних зафіксовано більше двохсот підтверджених випадків коронавірусу, в тому числі у сімох дітей. За неділю кількість виявлених хворих у Бердичеві перевищила кількість хворих у обласному центрі. В суботу та неділю у Бердичівській міській лікарні від ускладнень коронавірусної хвороби померло вісім осіб. Це громадяни віком від 68 до 78 років. Станом на ранок, 29 березня, у лікарні перебуває 139 осіб,111 з них потребують постійної кисневої підтримки, 4 особи на апараті ШВЛ.

Як розповіла Лариса Бабікова, зараз коронавірус вражає центральну нервову систему, люди знаходяться у збудженому стані, неадекватно оцінюючи свій стан. Лікарня заповнена на 83,5%, почав хворіти медичний персонал. Серед медиків останні кілька днів спостерігається значне психологічно-емоційне виснаження. На амбулаторному лікуванні за словами Наталії Хорошун перебуває 891 особа, з яких 25 дітей та 17 медичних працівників. Активно проводиться вакцинація населення, дозволено вакцинувати літніх юдей віком 80+ та осіб віком 60+ за наявності супутніх захворювань.

Разом з тим директор міської лікарні Лариса Бабікова повідомила, що з цього тижня планують створити резервних 30 ліжок для прийому ковідних хворих і у Бердичівській районній лікарні.

По першому питанню порядку денного доповідав начальник управління ЖКГ Руслан Квятківський. За його словами, зараз громадський транспорт працює по кілька годин на день у режимі спеціальних перевезень, але закриті не всі міські маршрути. А це створює незручності для громадян. Враховуючи соціальну напругу та необхідність забезпечення належної та безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури, що здійснюють життєзабезпечення населення Бердичівської міської територіальної громади під час карантинних обмежень, управління ЖКГ рекомендувало відновити роботу громадського транспорту.

Тому з 29 березня 2021 року згідно з рішенням комісії з ТЕБ і НС на регулярних міських автобусних маршрутах буде забезпечено перевезення пасажирів у кількості місць для сидіння передбачених технічною характеристикою транспортного засобу. Перевезення повинні здійснюватися з дотриманням усіх обмежувальних протиепідемічних заходів та використанням засобів індивідуального захисту.

Бердичівський міський голова Сергій Орлюк наголосив, що жителі міста мають раціонально використовувати громадський транспорт. І по можливості робити покупки у магазинах поряд з домівкою, або замовляти продукти з доставкою, а не їхати на базар. Щоб уникнути зайвого скупчення людей. Та попередив: якщо до п’ятниці ситуація у місті з кількістю захворівших на COVID-19 не піде на спад, міська влада буде змушена відмінити пільговий проїзд у громадському транспорті.

Начальник управління освіти Валентина Адаменко просила дозволу на послаблення обмежувальних протиепідеміологічних заходів по закладах освіти у зв’язку з запланованим проведенням 10 квітня пробним ЗНО. Яке буде проходити на базі спеціалізованої загальноосвітньої школи з поглибленим вивченням іноземних мов І-ІІІ ступенів №1та загальноосвітньої школи I-III ступенів № 12. Пробувати свої сили планує близько 400 учнів. Здача ЗНО проводиться з дотриманням усім необхідних санітарно-гігієнічних норм.

Зараз у звичайному режимі заклади освіти відвідують лише 1-2 класи, учні з 3 по 11 клас навчаються дистанційно. Також Валентина Адаменко звернула увагу, що кількість хворих дітей пішла на спад. І згідно з прийнятим раніше рішенням, якщо ситуація не ускладниться, починаючи з 5 квітня вийдуть на навчання і 3-4 класи. Міський голова закликав не поспішати з проведенням пробного ЗНО і детально вивчити питання. До розгляду якого запропонував повернутися у п’ятницю, 2 квітня, врахувавши ситуацію з коронавірусом станом на кінець тижня.

Про стан накопичення та збереження місцевого матеріального резерву Бердичівської міської територіальної громади звітував начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконавчого комітету Бердичвіської міської ради Віктор Рябушко. Було прийнято рішення по забезпеченню чіткого контролю за обліком, зберіганням, поповненням та використанням. Фінансовому управлінню виконавчого комітету Бердичівської міської ради доручено передбачити кошти, в межах можливостей міського бюджету, для поповнення матеріального резерву відповідно до затвердженої номенклатури.

Матеріал berdychiv.com.ua
alt alt
alt alt
alt alt



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024