|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Підсумки навчання терапії сенсорної інтеграції: вручення сертифікатів

Категория: Общество

Підсумки навчання терапії сенсорної інтеграції: вручення сертифікатів

Ось і завершився другий модуль навчання терапії сенсорної інтеграції, двотижневі навчання, що пройшли у Бердичеві за ініціативи БО «Кармель» та представників польського товариства терапевтів сенсорної інтеграції, за участі логопедів, фізіотерапевтів, психологів, педагогів з різних куточків України. Днями усі вони святкували значну подію: завершення навчання та отримання сертифікатів. Інна Богданова займається реабілітацією дітей з аутизмом, тепер перейняла, каже, найважливіші техніки допомоги дітям.

Навчали терапії сенсорної інтеграції дві інструкторки з Польщі, Ева Романік та Йолянка Казановська, котрі прибули на запрошення голови БО «Кармель» Лілії Обшти до Бердичева.

Голова Правління Польської Асоціації Терапевтів сенсорної інтеграції, згадуючи, із чого розпочалась співпраця із Бердичевом, висловила сподівання, що і в Україні сенсорна інтеграція розпочне розвиватись, адже необхідна література та польські тести спеціально перекладено, аби українські діти, при потребі, могли доступно проходити тестування.

Привітав терапевтів сенсорної інтеграції із завершенням курсу навчання і міський голова Сергій Орлюк.

Підтримують ініціативи БО й отці кармеліти, висловлюючи сподівання, що Бердичів таки стане центром навчання терапевтів сенсорної інтеграції.

Перший сертифікат про завершення навчання вручили керівнику БО «Кармель» Лілії Обшті. 18 ..... Кваліфікацію терапевта сенсорної інтеграції здобули усі учасники другого модулю навчання, склавши успішно іспити, а також отримали, разом зі свідоцтвом, і право діагностувати польськими стандартизованими тестами та планувати й проводити терапію сенсорної інтеграції.

Репортаж Олени Лук’янюк і Дмитра Піньківського

ТРК ВІК

Переглянути відео:

Написал: kobra (4 июня 2021 07:10)
Що таке сенсорна інтеграція?
Сенсорна інтеграція ― це процес, під час якого людина сприймає інформацію через зір, слух, нюх, смак, дотик тощо та опрацьовує її. Саме завдяки сенсорній інтеграції люди можуть правильно реагувати на різні ситуації. Наприклад, закривати вуха під час дуже гучного звуку чи різко прибирати руку від чогось гарячого.

Формування сенсорної інтеграції починається вже під час внутрішньоутробного періоду розвитку дитини. Однак найбільш інтенсивно вона формується в перші 3 роки життя і триває до 7 років.

Що таке порушення обробки сенсорної інформації?
Це нейробіологічний розлад, який діагностується в дітей та дорослих, яких не лікували в дитинстві. Діти з цим розладом невірно тлумачать звичайну сенсорну інформацію (звуки, смаки, запахи, дотики). Одні відчувають надлишок різноманітних відчуттів, що може їх лякати. Наприклад, звичайна за гучністю розмова буде здаватися їм криком. Інші навпаки шукають інтенсивних сенсорних переживань. Це призводить до різних поведінкових і функціональних проблем.

Чи мають діти з розладом аутистичного спектру порушення обробки сенсорної інтеграції?
За результатами пілотного дослідження Sensory Processing Disorder Foundation, до 80 % дітей з аутизмом мають це порушення обробки сенсорної інформації.

Як визначити, чи є в дитини порушення обробки сенсорної інтеграції?
Найпершим способом визначити у дитини дисбаланс сенсорної інтеграції ― це спостереження за поведінкою.

Наприклад, якщо дитина задивляється на яскраве світло — значить у неї може бути гіпочутливість до світла. Коли вона дивиться на світло, то так себе стимулює. Якщо навпаки прикриває очі при звичайному освітлені — це не тому що вона встидається, а тому що їй боляче, й це гіперчутливість. Так само зі звуками, тканинами, текстурою їжі, запахами.Якщо дитина кричить, коли ви одягаєте на неї бавовняний светр — це не означає, що вона не вихована. Це може означати, що вона має чутливість у певній частині тіла до бавовни. І з цією сенсорною чутливістю треба працювати.

Тобто батьки мають спостерігати за дитиною, підмічати такі найменші сенсорні дисбаланси і пропрацьовувати їх під час інтеграції.
Так само важливо зауважити, що ігнорувати ці моменти не можна, бо з віком вони будуть тільки поглиблюватись і можуть значно ускладнювати життя людини.

У медичних закладах сенсорний дисбаланс визначає нейропсихолог за допомогою діагностичних методик, клінічного спостереження, а також бесіди з батьками. Отримана інформація дозволяє оцінити ступінь сенсорної чутливості дитини й розробити відповідну програму терапії.

Що таке сенсорна інтеграційна терапія?
Сенсорну інтеграцію можна проводити як вдома, так і в спеціальних сенсорних кімнатах чи разом з нейропсихологом.

Повний текст: https://www.happytoday.social/article/shcho-take-sensorna-integraciya
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024