|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Двох паліїв притягнено до адміністративної відповідальності

Категория: Область

На території області щодня проводяться рейди в природних екосистемах. Але, на жаль, ні численні попередження, ні адміністративна відповідальність, не зупиняють людей - вони продовжують за допомогою вогню «боротися» із сухою рослинністю. Зокрема, сьогодні під час проведення рейдових заходів у Бердичівському районі щодо недопущення виникнення пожеж в екосистемах, рятувальниками спільно із правоохоронцями та лісівниками було виявлено двох громадян, які самовільно випалювали залишки сухої рослинності на своїх присадибних ділянках. За порушення законодавства на паліїв було складені протоколи про адмінвідповідальність.

Рятувальники вкотре наголошують на недопущенні виникнення пожеж в екосистемах та нагадують, що самовільне випалювання сухої рослинності заборонено законом! Штраф у разі порушення статті 77-1 КУпАП становить від 3060 грн до 6120!

Шановні громадяни, у разі виявлення особи, яка вчиняє дії, направлені на випалювання сухої рослинності, повідомляйте до правоохоронних органів. І пам'ятайте, що ніякий матеріальний штраф не відновить загублену екосистему, будьте свідомими у своїх вчинках!

Матеріал zt.dsns.gov.ua
01.jpg 02.jpg
03.jpg 04.jpg
05.jpg 06.jpg

Написал: kobra (3 марта 2024 06:46)
Цього року з раннім потеплінням спостерігаються і ранні пожежі в екосистемах.

В основному пожежі у цей період виникають через спалювання сміття, минулорічного сухостою та необережне поводження з вогнем. Вітряна погода у цей час сприяє миттєвому поширенню вогню!

Закликаємо усіх мешканців не провокувати пожежі у природних екосистемах! Не розводити відкритий вогонь біля лісової зони, в полях, а також не кидати недопалки та сірники на суху трав’янисту підстилку, на узбіччя доріг. Категорично заборонено спалювати сміття та рослинні залишки!

За самовільне спалювання сухої трави, опалого листя та інших рослинних залишків передбачена адміністративна відповідальність відповідно до статті 77-1 кодексу України про адміністративні правопорушення. Громадянам загрожує штраф, розміром від 3 060 до 6 120 грн, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 грн.

Пам’ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі та трагічні наслідки. Дотримуйтесь правил пожежної безпеки!

Якщо ж ви стали свідком пожежі, то телефонуйте за номером 101!

https://zt.dsns.gov.ua/news/nadzvicaini-podiyi/ne-provokuite-pozezi-v-ekosistemax-8-zaiman-suxoyi-travi-likvidovano-za-ostanni-2-tizni
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (3 марта 2024 06:54)
Станом на 2 березня на Житомирщині виникло 12 пожеж в екосистемах - горіла суха трава та стерня, інколи - сміття. Вогнем пройдено понад 3 га території.

Найчастіше винними у виникненні таких пожеж є людина, її необачність чи усвідомлені дії щодо спалювання сміття та залишків минулорічної рослинності. Тож з початком весни рятувальники розпочали профілактичні рейди та моніторинг стану пожежної безпеки щодо виникнення пожеж в екосистемах з використанням безпілотних літальних апаратів. До спільних профілактичних заходів залучені поліцейські, екологи, лісівники. Вже є випадки притягнення порушників до адмінвідповідальності.

Профілактичні рейди вже стартували у містах Житомирі, Звягелі, Бердичеві, у Ружинській громаді.

Тож, наголошуємо на діючій забороні спалювання сухої рослинності та сміття, за подібні дії передбачена відповідальність!

Відповідно до 77-1 «Самовільне випалювання рослинності або її залишків» Кодексу України про адмінправопорушення:

Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (це від 3060 до 6120 грн.) і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 15300 до 21420 грн.).

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьохсот шістдесяти до семисот двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 6120 до 12240 грн.) і на посадових осіб - від однієї тисячі двохсот шістдесяти до однієї тисячі восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 21420 до 30600 грн.).

Шановні громадяни, не спалюйте рідну землю! Цим ви завдаєте шкоди не тільки довкіллю, а й здоров’ю людей, у попередні роки траплялися випадки, коли наслідком таких дій були й знищені вогнем господарські споруди та будинки селян! Памятайте, що за вчинення підпалів передбачена навіть Кримінальна відповідальність відповідно до ст.113 КкУ.

https://zt.dsns.gov.ua/news/ostanni-novini/pocuite-riatuvalnikiv-ne-palit-suxu-travu
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Сонцезахисні окуляри: Чому
вони незамінні в вашому
арсеналі

Добавил IgorForm
Апрель 27, 2024

Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024