|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Нові правила нарахування субсидії

Категория: Общество

alt

Хто втратив право на отримання субсидії за новими правилами.

Субсидія не надається:
1) на житлові приміщення, загальна площа яких перевищує 120 м2 для квартири і 200 м2 для індивідуального будинку. Увага! Це правило не розповсюджується на дитячі будинки сімейного типу або прийомні сім’ї, а також сім’ї, в яких не менше року проживають троє і більше дітей, з урахуванням тих, над якими встановлено опіку чи піклування;

2) за наявності в особи, що перебуває у складі домогосподарства, або члена сім’ї особи із складу домогосподарства у володінні транспортного засобу, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда) (див. приклад 2);

Увага! Не враховуються транспортні засоби, одержані безоплатно чи придбані на пільгових умовах через органи соціального захисту населення, у тому числі за рахунок грошової допомоги на придбання автомобіля.

3) якщо особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення субсидії, у цьому періоді: — не мали доходів; або — їх середньомісячний сукупний дохід був менше, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії; та/або — вони не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії. Вищезазначені правила не застосовуються, якщо особи (що досягли 18-річного віку): — навчалися за денною формою навчання у закладах середньої освіти, професійно-технічних навчальних закладах, закладах вищої освіти; — зареєстровані у службі зайнятості як такі, що шукають роботу, і в цей період навчалися в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості; — отримували хоча б один із таких видів доходу, як: пенсія; стипендія; допомога при народженні (усиновленні) дитини; допомога особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю; допомога по догляду за особами з інвалідністю I і II групи внаслідок психічного розладу; допомога особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю; допомога по безробіттю; 
4) якщо протягом 12 місяців перед місяцем, з якого призначається субсидія, здійснено купівлю або іншим законним способом набуто право власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб (механізм), будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку або оплачено (одноразово) будь-які послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг у межах соціальних норм та нормативів) на суму, яка на дату купівлі, оплати, набуття права власності в інший законний спосіб перевищує 50 тис. гривень;

5) за наявності простроченої понад два місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії (340 грн.). Ця норма застосовується для осіб, які вперше звернулися за отриманням субсидії;

6) за наявності в домогосподарства, що одержувало житлову субсидію в попередньому опалювальному (неопалювальному) сезоні, простроченої понад два місяці заборгованості з оплати обов’язкової частки платежу, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день призначення житлової субсидії на наступний опалювальний (неопалювальний) сезон.


Матеріал сайту: http://chmr.gov.ua/
Написал: kobra (19 сентября 2018 06:43)
Під час оформлення субсидій будуть враховувати сімейний стан, а не місце реєстрації: тепер необхідно декларувати доходи всіх членів сім'ї, - Кабмін


Оформлюючи субсидії, українцям потрібно буде декларувати доходи всіх членів сім'ї (подружжя та неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами.
Про це йдеться в роз'ясненні Мінсоцполітики, опублікованому на урядовому сайті teplo.gov.ua, передає Цензор.НЕТ.

"Є чимало сімей, в яких чоловік прописаний за однією адресою, дружина і діти за іншою. Чоловік працює, дружина, скажімо, у декретній відпустці або взагалі не працює. Такій сім’ї раніше, враховуючи те, що дружина зареєстрована з дітьми в помешканні одна, надавалася чимала субсидія, доходи чоловіка не враховувалися, але гроші щомісяця він приносив саме в цю сім’ю. Водночас, на помешкання, де прописаний чоловік оформлювалася субсидія, виходячи з кількості не зареєстрованих осіб, а тих, хто фактично проживає. Відповідно, доходи такої людини не бралися до уваги для призначення допомоги ні там, ні тут. Тому Мінсоцполітики з 1 травня 2018 року змінює форму Декларації про доходи. Відтепер декларувати необхідно буде доходи всіх членів сім’ї (чоловіка, дружини та неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами. При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються. Таким чином, держава реагує на соціальну несправедливість та турбується про воз’єднання українських сімей", - сказано в повідомленні.

https://ua.censor.net.ua/news/3064782/pid_chas_oformlennya_subsydiyi_budut_vrahovuvaty_simeyinyyi_stan_a_ne_mistse_reyestratsiyi_teper_neobhidno
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (19 сентября 2018 06:54)
Все про субсидіі читайте на сайті:

https://teplo.gov.ua/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (24 сентября 2018 07:49)
Увага! Роз'яснення: хто може отримати субсиію?

Кожен житель Житомирщини будь-якого віку та соціального становища, на своїй або орендованій житловій площі може отримати субсидію від держави, але за умовою: витрати на комунальні платежі повинні бути більше 15% від доходу родини.

Хто може отримати субсидію?

Житлово-комунальна субсидія може бути оформлена тільки на одного члена сім’ї, який повинен бути офіційно зареєстрований на зазначеній житловій площі. Інші члени родини, котрі проживають в цій домівці, повинні надати згоду для обробки їх персональних даних.

Субсидію також можуть оформити люди, які знімають квартиру і мають договір оренди. Тоді орендарі виступають платниками комунальних послуг і відповідно їм може надаватися державна допомога на їх виплату.

Внутрішньо переміщені особи можуть оформити субсидію, якщо подадуть заяву та декларацію про доходи до органу соцзахисту населення.

Чому можна не отримати субсидію?

З травня цього року субсидія не призначається тим громадянам, у яких площа квартири перевищую 120 кв м, а площа будинку більша за 200 кв м. Комунальні послуги власникам такого житла доведеться оплачувати в повному обсязі, незалежно від того, хто зареєстрований в будинку чи квартирі. Однак це не стосується житла дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.

Субсидія не призначатиметься, якщо у власності сім’ї є автомобіль або інший вид особистого транспорту, який був випущений менше п’яти років тому (крім мопеда). Втім, з цього правила є виняток: субсидія власнику авто може бути призначена за рішенням комісії, якщо він виявився в складних життєвих обставинах (наприклад, тривале лікування і т.п.). Інформацію про наявність (або відсутність) авто людина повинна вказати в декларації. Органи соцзахисту також отримувати дані від МВС, яке веде реєстр власників транспортних засобів.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (24 сентября 2018 07:50)
Які необхідні документи на оформлення субсидії

Субсидія оформлюється за пропискою в центрі управління праці та соціального захисту населення. При оформленні важливо мати при собі всі необхідні документи:

1. Паспорт або інший документ, що засвідчує особу громадянина, який подає заяву.
2. Заява (бланк заяви надається фахівцями відділу субсидій).
3. Декларація про доходи та майновий стан усіх зареєстрованих та членів їх сімей, зареєстрованих за іншою адресою (бланк декларації надається фахівцями відділу субсидій).
4. Довідки про доходи всіх працездатних осіб.
5. Трудова книжка (для непрацюючих членів сім’ї).
6. Ідентифікаційний номер.
7. Розрахункові книжки за комунальні послуги, електроенергію та теплопостачання.

При призначенні житлової субсидії враховуються такі доходи:

• заробітна плата після сплати податку на доходи;
• пенсія;
• стипендія;
• соціальні виплати;
• виплати по безробіттю;
• інші доходи.

Нагадаємо, відтепер щоб дізнатися, призначено чи не призначено вам субсидію, не потрібно телефонувати до органів соціального захисту населення. З липня 2018 року розмір своєї субсидії можна дізнатися он-лайн – на сайті subsidii.ioc.gov.ua.

Міністерство соціальної політики України відкрило доступ до Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій. За адресою subsidii.ioc.gov.ua українці мають змогу ввести свою поштову адресу і дізнатися, чи призначено їм субсидію та який її розмір за опалювальний й неопалювальний сезони.
http://oda.zt.gov.ua/uvaga!-rozyasnennya-xto-mozhe-otrimati-subsiiyu.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (6 октября 2018 08:00)
Міністр соціальної політики про умови призначення субсидій особам, які перебували за кордоном понад 60 днів


Чи зберігається право на субсидію у осіб, які перебували за кордоном більш ніж 60 днів?


Міністр соціальної політики України Андрій Рева наголосив, що сам факт перебування за кордоном не є підставою відмовляти у субсидії, якщо людина:


- отримує в Україні пенсію чи інші офіційні доходи, такі як стипендія, допомога при народженні дитини;
- перебуває на лікуванні, навчанні чи у відрядженні;
- декларує в Україні доходи і сплачує ЄСВ.


До останнього випадку відносяться заробітчани, які вправі задекларувати в Україні свої заробітки, сплатити ЄСВ і на основі цього отримати субсидію.


Також є випадки, коли громадяни України працюють за кордоном офіційно і сплачують там ЄСВ. За посиланням ( https://www.msp.gov.ua/content/pensii-gromadyanam.html) перелік країн, з якими в України є угоди в сфері соціального забезпечення та пенсійного страхування.

Тому, якщо такий громадянин сплачує ЄСВ за кордоном і підтверджує це документально, субсидію в Україні домогосподарство, в якому він зареєстрований, має право отримати на загальних умовах.

5.10.2018
http://oda.zt.gov.ua/ministr-soczialnoi-politiki-pro-umovi-priznachennya-subsidij-osobam,-yaki-perebuvali-za-kordonom-ponad-60-dniv.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (10 октября 2018 07:26)
Як безробітним отримати субсидію (відео)

Усім відомо, що багато українців, працюючи за кордоном, в Україні вважаються безробітними.

Гроші в сім’ю надходять регулярно, держава субсидію надає, а іноді такі люди ще й допомогу з безробіття отримують в Україні.

Тому Міністерство соцполітики пропонує два варіанти для безробітних, які не стоять на обліку у центрі зайнятості:

– правдиво декларувати свої доходи, отримані за кордоном;

– сплачувати страхові внески до Пенсійного фонду, або органи соцзахисту автоматом зарахують таким людям працездатного віку в дохід три прожиткові мінімуми – 5331 гривню (1777 x 3), якщо вони хочуть користуватися соцдопомогою.

Також необхідно буде сплатити єдиний соціальний внесок за три місяці в розмірі, не меншому за мінімальний.

Як заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, для "зимової" субсидії соціальний внесок повинен бути сплачений за будь-які три місяці I-II кварталів 2018 року до моменту подачі документів в управління соцзахисту.

https://today.ua/yak-bezrobitnim-otrimati-subsidiyu-video/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Новые турецкие сериалы и
фильмы

Добавил VeroNika06
Март 19, 2024

Раменское укладка брусчатки
Добавил VeroNika06
Март 19, 2024

Магазин мебели
Добавил VeroNika06
Март 19, 2024

Шкідливі інгредієнти у
косметиці

Добавил Qorkaaaa
Март 19, 2024

Татаров Олег
Добавил nina robin
Март 18, 2024